Premiér Sobotka bude v Paříži jednat s prezidentem Hollandem a premiérem Vallsem

24.03.2016 8:00

Předseda vlády Bohuslava Sobotka odlétá na pracovní návštěvu Francouzské republiky, kde bude ve čtvrtek 24. března 2016 v Paříži jednat s premiérem Manuelem Vallsem a prezidentem Françoisem Hollandem, vystoupí na setkání se zástupci francouzských firem sdružených v MEDEF a odhalí pamětní desku k 100. výročí založení Československé národní rady.

Premiér Sobotka bude v Paříži jednat s prezidentem Hollandem a premiérem Vallsem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Hlavními tématy setkání premiéra Bohuslava Sobotky s premiérem Manuelem Vallsem a prezidentem Françoisem Hollandem bude spolupráce v oblasti obchodu a investic, ochrana vnějších hranic EU, řešení migrační krize a naplňování Akčního plánu strategického partnerství ČR-Francie na léta 2014–2018, podepsaného během návštěvy premiéra Vallse v ČR.

Důležitým bodem jednání bude také aktuální bezpečnostní situace a boj proti terorismu. „Francie má již delší dobu zavedený systém vyhlašování stupňů ohrožení terorismem. Zajímají nás jejich zkušenosti s tímto systémem, který jsme u nás v nedávné době nově zavedli. Dále také to, jaká byla ve Francii po pařížských útocích realizována bezpečnostní a preventivní opatření a jak se osvědčila. Hovořit budeme také o zlepšení spolupráce zpravodajských služeb v EU", uvádí předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Dalšími tématy jednání bude spolupráce v oblasti kosmického průmyslu, vědy a výzkumu, spolupráce v oblasti energetiky, situace v regionu Blízkého východu a příprava varšavského summitu NATO.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupí na setkání se zástupci francouzských podniků sdružených v MEDEF a odhalí pamětní desku k 100. výročí založení Československé národní rady v Paříži. Premiér se také setká se zástupci krajanských spolků a bude diskutovat s českými studenty ve Francii.

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka byl na poslední oficiální pracovní návštěvě ve Francouzské republice v dubnu 2014 jako první zahraniční host tehdy nově jmenovaného premiéra Vallse. Předseda vlády Manuel Valls poté navštívil Českou republiku v prosinci 2014.

Program:

09.00 – projev na setkání se zástupci francouzských společností sdružených v MEDEF
11.00 – odhalení pamětní desky ke 100. výročí vzniku Československé národní rady v Paříži
11.20 – setkání s představiteli krajanských spolků a studenty
13.00 – jednání s premiérem Manuelem Vallsem
15.00 – setkání s prezidentem Françoisem Hollandem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…