Premiér Sobotka jednal na Úřadu vlády o aktuálním případu odebrání dítěte české matce v Norsku

14.01.2016 12:24

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes na Úřadu vlády ČR setkal s ředitelem Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí Zdeňkem Kapitánem a poslankyní Jitkou Chalánkovou. Hlavním tématem jednání byly aktuální informace, týkající se případu odebrání dítěte české matce v Norsku v kontextu fungování norského systému péče o děti.

Premiér Sobotka jednal na Úřadu vlády o aktuálním případu odebrání dítěte české matce v Norsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Pan Kapitán mě ujistil, že aktuálnímu případu odebrání dítěte v Norsku je věnována ze strany českých kompetentních úřadů maximální možná míra pozornosti. Diskutovali jsme o možnostech pomoci ze strany českého státu, zejména vstup Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí do přímého jednání s norským úřadem sociálněprávní ochrany dětí Barnevernet a konzulární asistence rodině ze strany velvyslanectví ČR v Norsku. Pokud si to bude matka dítěte přát, Česká republika je připravena tuto podporu poskytnout.

Považuji za nutné, aby české úřady poskytovaly tak jako doposud v podobně komplikovaných a mimořádně citlivých případech svým občanům maximální možnou pomoc a součinnost, kterou nám umožňuje mezinárodní právní rámec, “ uvedl po jednání premiér Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…