Premiér Sobotka jednal s francouzským ministrem zahraničí Fabiusem o strategickém partnerství a migrační krizi

25.08.2015 12:21

V pondělí 24. srpna 2015 se v sídle Ministerstva zahraničních věcí uskutečnilo setkání předsedy vlády Bohuslava Sobotky a ministra zahraničních věcí Francouzské republiky Laurenta Fabiuse. Francouzský ministr zahraničních věcí vystoupil jako host na poradě vedoucích zastupitelských úřadů ČR v zahraničí, která byla v pondělí zahájena v Černínském paláci.

Premiér Sobotka jednal s francouzským ministrem zahraničí Fabiusem o strategickém partnerství a migrační krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Jedním z hlavních témat společného setkání byla otázka migrační krize. Předseda vlády Sobotka se s ministrem Fabiusem shodl na nutnosti ukončení války v Sýrii. Jsou toho názoru, že pouze stabilizace regionu a dohoda znesvářených stran přispěje ke zpomalení či zastavení migračního proudu do Evropy. Dalším opatřením by mohl být společný systém ochrany vnějších hranic Schengenského prostoru.

Dalšími body jednání pak byly vzájemné vztahy mezi Českou republikou a Francií a návrhy na konkrétní realizaci Akčního plánu Strategického partnerství na léta 2014-2018, který předsedové vlád obou zemí podepsali v loňském roce v Praze. Tématem diskuze byla také spolupráce v oblasti jaderné energetiky a obrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…