Premiér Sobotka jednal v Bavorsku s premiérem Seehoferem, navštívil i místo podpisu Mnichovské dohody

11.03.2016 7:34

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v rámci prvního dne své pracovní cesty v Bavorsku jednal s ministerským předsedou Horstem Seehoferem.

Premiér Sobotka jednal v Bavorsku s premiérem Seehoferem, navštívil i místo podpisu Mnichovské dohody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Na společném jednání potvrdili vynikající česko-německé vztahy a shodli se rovněž na nutnosti rozvoje dopravního spojení mezi oběma zeměmi, zejména modernizaci železnice Praha – Mnichov a Praha – Norimberk.

Výsledkem jednání je také prohlášení obou premiérů o rozvoji vztahů mezi ČR a Bavorskem. Podrobnou zprávu najdete zde.

S ministerským předsedou Seehoferem na Ludwig-Maxmilianove univerzitě uctili položením věnce památku obětí protinacistické odbojové skupiny Bílá růže, jejíž členové obětovali život v boji s nacismem.

Oba premiéři navštívili také budovu Vysoké školy hudby a divadla, kde došlo 30. záři 1938 k podpisu tzv. Mnichovské dohody. Na zdi této budovy byla letos 24. února odhalena pamětní deska, připomínající tuto smutnou historickou událost.

První den pracovní cesty v Bavorsku zakončil premiér Sobotka v Českém centru, kde se seznámil s koncepcí česko-bavorské zemské výstavy. Ministerský předseda Seehofer dnes přijal nabídku českého předsedy vlády a zúčastní se slavnostního zahájení výstavy 14. května 2016 v Praze. Výstava bude věnována osobnosti Karla IV., který se zapsal do dějin obou zemí. Od října 2016 do března 2017 bude výstava k vidění v Norimberku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…