Premiér Sobotka navštíví Lucemburské velkovévodství

07.05.2017 18:36

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštíví ve dnech 10. a 11. května 2017 Lucemburské velkovévodství. V rámci svého dvoudenního programu se setká s předsedou vlády Lucemburského velkovévodství Xavierem Bettelem, předsedou Poslanecké sněmovny Marsem Di Bartolomeo a velkovévodou Jindřichem I. Lucemburským.

Premiér Sobotka navštíví Lucemburské velkovévodství
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Premiér Sobotka bude s představiteli velkovévodství jednat o aktuálních evropských i mezinárodních otázkách. Konkrétně o situaci v Turecku, v Sýrii, v Rusku a na Ukrajině. Dalšími tématy budou ekonomické vazby a možnosti jejich dalšího rozvoje a spolupráce s důrazem na vědu a výzkum a kosmické technologie. Tématem bude rovněž regionální spolupráce Visegrádské skupiny a Beneluxu.

Premiér Sobotka bude také v rámci jednotlivých jednání hodnotit současné česko-lucemburské vztahy, jelikož si obě země v tomto roce připomínají 95. výročí navázání česko-lucemburských diplomatických vztahů.

Předseda vlády se během svého programu setká i s českou krajanskou komunitou v Lucemburském velkovévodství a udělí při této příležitosti medaili Karla Kramáře panu Františku Šedému za přínos krajanským vztahům.

Poslední návštěva předsedy vlády ČR v Lucemburském velkovévodství se uskutečnila v roce 2001, kdy Velkovévodství navštívil Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…