Premiér Sobotka navštíví ve dnech 26.–30. června 2017 Japonsko

16.05.2017 18:12

Ve dnech 26. – 30. června 2017 navštíví předseda vlády Bohuslav Sobotka Japonsko. Cílem návštěvy bude především setkání premiéra s předsedou vlády Japonska Šinzó Abem, jednání s japonskými obchodními partnery a investory a setkání s osobnostmi významnými pro česko-japonské vztahy. Během své cesty navštíví premiér města Tokio, Kjóto a Hirošimu.

Premiér Sobotka navštíví ve dnech 26.–30. června 2017 Japonsko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Premiéra Sobotku bude na cestě doprovázet podnikatelský doprovod pod vedením Hospodářské komory ČR složený ze zástupců firem z oborů, které mají potenciál vysokého stupně robotizace a automatizace, např. přesné strojírenství nebo energetika.

Tématy jednání premiéra v Japonsku bude ekonomická a obranná spolupráce České republiky a Japonska a její další prohloubení, vztah EU a Japonska a také řada zahraničně-politických otázek.

Poslední návštěva předsedy vlády České republiky v Japonsku se uskutečnila v roce 2005, kdy Japonsko navštívil Jiří Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…