Premiér Sobotka přijal ministra zahraničních věcí Albánie

10.04.2015 17:05

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pátek 10. dubna 2015 setkal s ministrem zahraničních věcí Albánské republiky Ditmirem Bushatim.

Premiér Sobotka přijal ministra zahraničních věcí Albánie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Tématem jednání byla například příprava Albánie na členství v Evropské unii, vývoj v regionu západního Balkánu a rozvoj hospodářské spolupráce obou zemí. Pro české firmy existuje v Albánii řada příležitostí v oblasti dopravní infrastruktury, turistiky či těžebního průmyslu.

Setkání s ministrem zahraničních věcí Bushatim, navazuje na trend zintenzivnění bilaterálních vztahů obou zemí. Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setkal s premiérem Albánské republiky Edim Ramou v prosinci loňského roku v Bělehradu na okraj summitu států střední a východní Evropy a Číny.

Premiér Sobotka na setkání zároveň požádal ministra zahraničí, aby tlumočil předsedovi vlády Albánské republiky Edimu Ramovi pozvání k návštěvě České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …