Premiér Sobotka se setkal s korunním princem Naruhitem a jednal s podnikateli o nových investicích

29.06.2017 9:10

Premiér Bohuslav Sobotka pokračuje v oficiální návštěvě Japonska. Ve středu ráno zahájil v Tokiu česko-japonské podnikatelské a investiční fórum, přednášel na Josai Univesity, setkal se s korunním princem Naruhitem a s předsedou dolní komory Parlamentu Tadamori Oshimou. Na závěr dne jednal premiér Sobotka s vedením společnosti Asahi Breweries a dalšími významnými firmami.

Premiér Sobotka se setkal s korunním princem Naruhitem a jednal s podnikateli o nových investicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Podnikatelské a investiční fórum, kterého se zúčastnil spolu s premiérem také ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček a generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera, mělo za cíl hledat příležitosti pro posílení vzájemného obchodu i investic mezi oběma zeměmi. Fóra se zúčastnili jak čeští, tak japonští podnikatelé, kteří spolu prodiskutovali konkrétní oblasti možné spolupráce.

Premiér Sobotka dopoledne navštívil Josai University. Vedení školy mu zde udělilo čestný doktorát. Premiér také přednášel studentům na téma budoucnost Evropské unie a Evropy. Projev naleznete zde.

V paláci Togu se premiér Bohuslav Sobotka sešel s japonským korunním princem Naruhitem. Hovořili o úrovni bilaterálních politických, ekonomických, mezilidských a kulturních česko-japonských vztahů. Předseda vlády Bohuslav Sobotka ocenil, že obě země věnují rozvoji vzájemných vazeb velkou pozornost, což se odráží mimo jiné i v ekonomické oblasti.

S předsedou dolní komory Parlamentu Tadamorim Oshimou jednal předseda vlády Bohuslav Sobotka především o ekonomické spolupráci, zahraničně-politických tématech, bezpečnostní spolupráci a o Dohodě o volném obchodu mezi Evropskou unií a Japonskem.

Český předseda vlády odpoledne navštívil společnost Asahi Breweries, kde diskutoval s vedením firmy o dalších plánech rozvoje Plzeňského Prazdroje, jehož majitelem se společnost stala na jaře r. 2017. Kromě Prazdroje vlastní Asahi pivovary v radě dalších evropských zemí. Jedním z témat, které premiér s vedením společnosti probíral, byla možná další spolupráce v oblasti potravinářství.

Večer se předseda vlády Sobotka zúčastnil slavnostní recepce na českém velvyslanectví v Japonsku. Na setkání byli rovněž zástupci významných japonských firem, které investují v České republice, čeští krajané a čeští studenti aktuálně studující v Japonsku.

Premiérova návštěva v Japonsku pokračuje, dnes je na programu setkání se starostou Kjóta i jednání se společností Shimadzu, která je lídrem v oboru technologických inovací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…