Premiér Sobotka se setkal s předsedou vlády Litevské republiky Algirdasem Butkevičiusem

24.05.2016 14:39

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 24. května 2016 ve Strakově akademii setkal s předsedou vlády Litevské republiky Algirdasem Butkevičiusem. Ten přijel na dvoudenní návštěvu České republiky na pozvání premiéra Sobotky.

Premiér Sobotka se setkal s předsedou vlády Litevské republiky Algirdasem Butkevičiusem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Hlavními tématy jednání byla česko-litevská ekonomická spolupráce zejména se zaměřením na dopravní infrastrukturu, obranný průmysl a aktuální bezpečnostní otázky mj. v souvislosti s nadcházejícím Summitem NATO ve Varšavě. Diskutovány byly rovněž otázky energetické bezpečnosti a spolupráce Visegrádské skupiny, které ČR aktuálně předsedá, s pobaltskými zeměmi, resp. se skupinou severských a pobaltských zemí (NB8).

První den návštěvy 23. května 2016 premiér Butkevičius společně s předsedou vlády Sobotkou navštívil koncert Litevského národního symfonického orchestru v rámci festivalu Pražské jaro.

V odpoledních hodinách se premiér Butkevičius zúčastní konference Perspektivy partnerství ČR a Litvy v oblasti výzkumu v laserovém centru Eli Beamlines v Dolních Břežanech, kde bude instalován ultra-výkonný laser vyrobený v Litvě. Centrum je pozitivním příkladem spolupráce na poli vědy a techniky mezi ČR, Litvou a USA.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…