Premiér Sobotka se setkal s prezidentem Evropské investiční banky

22.02.2016 13:03

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes, 22. února 2016, setkal s prezidentem Evropské investiční banky Wernerem Hoyerem. Předmětem jednání bylo především investiční prostředí v ČR a investiční politika vlády či Evropský fond pro strategické investice.

Premiér Sobotka se setkal s prezidentem Evropské investiční banky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Prezident Evropské investiční banky Werner Hoyer přijel dnes do Prahy, aby se zúčastnil konference o Evropském fondu pro strategické investice a aby zde otevřel pobočku Evropské investiční banky. Pro ČR a zejména její soukromý sektor se tak otevírá cesta k intenzivnější spolupráci s EIB, která v ČR působí již od roku 1992 a za tu dobu podpořila mnoho projektů.

Posilování investičního prostředí

Vláda učinila řadu kroků k posílení investičního prostředí, zejména opatření na snižování administrativní a regulatorní zátěže podnikatelů. Nedávno se podařilo prosadit zákon o registru smluv, v parlamentu je nyní diskutován nový zákon o zadávání veřejných zakázek, připravuje se novela stavebního zákona, která by měla být zaměřena především na zjednodušení schvalovacích procedur při výstavbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…