Premiér Sobotka se účastní Sjezdu SPD v Berlíně

10.12.2015 13:59

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve dnech 10. a 11. prosince 2015 zúčastní sjezdu německé SPD v Berlíně. Na jednom z nejvýznamnějších letošních setkání evropské levice proběhne mimo stranických voleb řada programových debat, zejména k otázkám zahraničí a bezpečnosti v souvislosti s uprchlickou krizí. Sjezd bude příležitostí k projednání řady aktuálních bilaterálních otázek ve vztazích mezi ČR a SRN.

Premiér Sobotka se účastní Sjezdu SPD v Berlíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Ještě před sjezdem, kde si SPD zvolí nové vedení, proběhne mezinárodní konference k budoucnosti evropské levice v dobách náhlých změn. Svoji účast na sjezdu přislíbili francouzský premiér Manuel Valls, rakouský kancléř Werner Faymann, švédský premiér Stefan Löfven, vysoká představitelka EU pro zahraniční vztahy a bezpečnost Federica Mogherini, předseda PES Sergej Stanišev, předseda frakce S&D Gianni Pittella či bývalý brazilský prezident Luiz Inacio Lula da Silva. Představitelé ČSSD plánují během sjezdu řadu bilaterálních schůzek se svými protějšky.

Premiér Sobotka se v rámci své cesty setká rovněž s německým vicekancléřem Sigmarem Gabrielem a ministrem zahraničí Frak-Walterem Steinmeierem, se kterými bude diskutovat téma boje proti terorismu i situaci ohledně uprchlické vlny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…