Premiér Sobotka se ve Stockholmu setkal se zástupci odboru, podnikateli i českými krajany

03.11.2016 20:23

Předseda vlády Bohuslav Sobotka pokračuje ve své dvoudenní pracovní návštěvě Švédského království. Po úvodním jednání s předsedou vlády Stefanem Löfvenem navštívil česko-švédský podnikatelský seminář zaměřený na oblast energetiky a následně jednal se zástupci Rady severských odborových organizací. V odpoledních hodinách se setkal s českými krajany a studenty.

Premiér Sobotka se ve Stockholmu setkal se zástupci odboru, podnikateli i českými krajany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Při své účasti na česko-švédském podnikatelském semináři premiér zhodnotil dosavadní ekonomické vztahy mezi oběma zeměmi a jejich další možný vývoj včetně oborů energetického strojírenství v ČR, které se vyznačují vysokým potenciálem digitalizace a silným výzkumným profilem. Předsedu vlády na jeho pracovní cestě doprovází pod vedením Svazu průmyslu a dopravy ČR podnikatelská mise složená ze zástupců firem právě z oblasti energetiky, metalurgie a návazných strojírenských oborů s vysokým inovačním potenciálem.

Dalším bodem programu premiéra Sobotky ve Stockholmu bylo jednání společně s předsedou Českomoravské konfederace odborových svazů Josefem Středulou se zástupci Rady severských odborových organizací. Tématem jednání byla konvergence mezd v rámci Evropské unie a její možné způsoby realizace, aspekty Evropského pilíře sociálních práv a digitalizace společnosti, tedy tzv. Společnost 4.0.

Následně se předseda vlády setkal se zástupci české krajanské komunity a studenty, kteří žijí a studují ve Švédsku. V rámci společného setkání premiér krajanům poděkoval za šíření dobrého jména, pověsti a tradic České republiky v zahraničí. Předseda vlády Bohuslav Sobotka se na svých zahraničních pracovních cestách setkává s krajany pravidelně, bylo tomu tak například i v USA, ve Francii a v Korejské republice. Čtvrteční program zakončí premiér na večerním slavnostním setkání u příležitosti oslav Dne vzniku samostatného československého státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…