Premiér Sobotka zahájí v Norimberku Česko-bavorskou zemskou výstavu

12.10.2016 22:33

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zahájí ve středu 19. října 2016 v Norimberku společně s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko Horstem Seehoferem bavorskou část Česko-bavorské zemské výstavy Císař Karel IV. 1316 - 2016. Slavnostní vernisáže se zúčastní také ministr kultury Daniel Herman.

Premiér Sobotka zahájí v Norimberku Česko-bavorskou zemskou výstavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Česko-bavorská zemská výstava je jednou z nejvýraznějších událostí oslav letošního 700. výročí narození císaře Karla IV. a je zaměřena na odkaz Karla IV. jako českého krále a císaře Svaté říše římské. Českou část výstavy, která byla do konce září 2016 k vidění ve Valdštejnské jízdárně v Praze, společně zahájili premiér Sobotka a ministerský předseda Seehofer v květnu 2016.

„Jsem rád, že se nám daří se Spolkovou republikou Německo vytvářet významné společné projekty v oblasti kultury. Česko-bavorská zemská výstava je příkladem a ukázkou dobré spolupráce a navazuje na historickou blízkost a společné tradice obou zemí,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

V České republice se výstava dočkala nebývalé návštěvnické přízně a její denní návštěvnost trojnásobně přesahovala průměr nejúspěšnějších výstavních projektů Národní galerie v Praze realizovaných v loňském roce. Výstavu realizuje Národní galerie v Praze ve spolupráci s Domem bavorských dějin a Germánským národním muzeem.

Premiér Bohuslav Sobotka naposledy navštívil Bavorsko letos v březnu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…