Premiér Sobotka zahájí v Norimberku Česko-bavorskou zemskou výstavu

12.10.2016 22:33

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zahájí ve středu 19. října 2016 v Norimberku společně s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko Horstem Seehoferem bavorskou část Česko-bavorské zemské výstavy Císař Karel IV. 1316 - 2016. Slavnostní vernisáže se zúčastní také ministr kultury Daniel Herman.

Premiér Sobotka zahájí v Norimberku Česko-bavorskou zemskou výstavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Česko-bavorská zemská výstava je jednou z nejvýraznějších událostí oslav letošního 700. výročí narození císaře Karla IV. a je zaměřena na odkaz Karla IV. jako českého krále a císaře Svaté říše římské. Českou část výstavy, která byla do konce září 2016 k vidění ve Valdštejnské jízdárně v Praze, společně zahájili premiér Sobotka a ministerský předseda Seehofer v květnu 2016.

„Jsem rád, že se nám daří se Spolkovou republikou Německo vytvářet významné společné projekty v oblasti kultury. Česko-bavorská zemská výstava je příkladem a ukázkou dobré spolupráce a navazuje na historickou blízkost a společné tradice obou zemí,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

V České republice se výstava dočkala nebývalé návštěvnické přízně a její denní návštěvnost trojnásobně přesahovala průměr nejúspěšnějších výstavních projektů Národní galerie v Praze realizovaných v loňském roce. Výstavu realizuje Národní galerie v Praze ve spolupráci s Domem bavorských dějin a Germánským národním muzeem.

Premiér Bohuslav Sobotka naposledy navštívil Bavorsko letos v březnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…