Premiér bude v Bruselu jednat o vnitřním trhu, průmyslu, digitalizaci a vnějších vztazích EU

01.10.2020 7:34

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš bude jednat o vnějších vztazích EU, zejména s Čínou a Tureckem, vnitřním trhu, průmyslové politice a digitální agendě na mimořádném zasedání Evropské rady v Bruselu, které se uskuteční 1. a 2. října 2020, místo původně plánovaného termínu 24. a 25. září 2020.

Premiér bude v Bruselu jednat o vnitřním trhu, průmyslu, digitalizaci a vnějších vztazích EU
Foto: reprofoto: FCB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš.

První den jednání budou lídři diskutovat o vnějších vztazích. Věnovat se budou zejména vztahům s Tureckem a situaci ve východním Středomoří a vztahům mezi EU a Čínou. Očekává se, že se lídři EU vrátí také k debatě o nejnovější politické situaci v Bělorusku, o jejíž zařazení na agendu Evropské rady premiér Babiš žádal předsedu Evropské rady Michela během videokonference 8. září 2020.

V pátek se Evropská rada zaměří na otázku vnitřního trhu, která patří mezi dlouhodobé klíčové priority evropské politiky vlády ČR. Lídři projednají zejména návrat k plnému fungování vnitřního trhu, jeho prohloubení a posílení. Dalšími tématy druhého dne jednání budou průmyslová politika EU a urychlení digitální transformace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Jaké je riziko úpadku CK?

16:05 AČCKA: Jaké je riziko úpadku CK?

Míra rizika úpadku cestovní kanceláře činí 0,1 %. V loňském roce zkrachovala pouze 1 z celkového poč…