Premiér jednal v Karlovarském kraji o dostavbě dálnice D6, rozvoji průmyslových zón i dostupnosti lékařské péče

14.05.2016 9:42

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotky v pátek v rámci pracovních cest do regionů navštívil Karlovarský kraj.

Premiér jednal v Karlovarském kraji o dostavbě dálnice D6, rozvoji průmyslových zón i dostupnosti lékařské péče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér se setkal s členy Rady Karlovarského kraje, o dostupnosti a stabilizaci zdravotní péče poté jednal se zástupci vedení i odborů Karlovarské krajské nemocnice. V Sokolově a Ostrově se zajímal o stav a rozvoj průmyslových zón v kraji.

Se členy Rady Karlovarského kraje premiér Sobotka jednal především o rozvoji dopravní infrastruktury včetně dálnice D6. Vláda tuto důležitou problematiku nyní řeší v souvislosti se zákonem o posouzení vlivu na životní prostředí EIA. Tři úseky D6 jsou součástí seznamu jedenácti klíčových staveb, o jejichž realizaci v rámci zrychleného režimu posouzení vede ČR jednání s Evropskou komisí. Cílem vlády je do konce května schválit novelu zákona o EIA, předložit ji Parlamentu a dosáhnout možnosti v příštím roce vypsat výběrová řízení pro realizaci jedenácti strategických dopravních staveb, včetně tří úseků D6 v Karlovarském kraji.

Dalšími tématy jednání s radou kraje byly investice do oprav silnic druhých a třetích tříd, které chce vláda podpořit i pro příští rok, bezpečnost ve školách a celém regionu a tvorba nových pracovních míst.

Premiér Sobotka se dnes v rámci pracovní cesty setkal se zástupci vedení nemocnic v Karlových Varech a Chebu, ale také zástupci lékařů a dalšího zdravotnického personálu. Tématy jednání byly rozvoj zdravotnictví v Karlovarském kraji, nedostatek lékařů a zdravotních sester a dostupnost zdravotní péče v regionu. Předseda vlády zopakoval svou prioritou, tedy zvýšení platů zdravotním sestrám a lékařům od roku 2017 o 10 %, stejně jako zvýšení platby za státní pojištěnce či prosazení reformy vzdělávání lékařů.

Během návštěvy Sokolova se předseda vlády Sobotka zajímal o aktuální stav a další kroky v připravovaných průmyslových zónách. V Ostrově se premiér zúčastnil otevření závodu společnosti Witte Automotive na výrobu vnějších a vnitřních lakovaných klik. Společnost by měla postupně v regionu vytvořit až pět set nových pracovních míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …