Premiér ocenil v Mnichově paní Olgu Sippl za její celoživotní nasazení pro demokratické hodnoty

11.03.2016 13:49

Během návštěvy bavorského zemského sněmu udělil premiér Bohuslav Sobotka medaili Karla Kramáře paní Olze Sippl. Ocenil ji za její celoživotní nasazení pro demokratické hodnoty, zásluhy o rozvoj česko-německých vztahů a za její úsilí o sblizování vztahů mezi Čechy a Němci.

Premiér ocenil v Mnichově paní Olgu Sippl za její celoživotní nasazení pro demokratické hodnoty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka v rámci pracovní návštěvy Bavorska navštívil také bavorský zemský sněm, kde jednal s předsedkyní zemského sněmu Barbarou Stamm a setkal se také s představiteli poslaneckého klubu Sociálnědemokratické strany Německa (SPD). Při této příležitosti udělil premiér Sobotka medaili Karla Kramáře čestné předsedkyni Seeligerova sdružení paní Olze Sippl.

Olga Sippl

Olga Sippl je čestnou předsedkyní a jednou ze zakládajících členek Seligerova sdružení. Toto sdružení sudetoněmeckých sociálních demokratů bylo založeno v roce 1951 v Mnichově a hlásí se k odkazu Německé sociálnědemokratické dělnické strany v Československé republice.

Paní Sippl se narodila v roce 1920 ve Staré Roli na Karlovarsku. Již v mládí se paní Olga Sippl zapojila do německého sociálnědemokratického hnutí v Československu, během okupace čelila perzekuci ze strany nacistického režimu a dodnes se angažuje pro zachování odkazu Německé sociálně demokratické strany dělnické, která se aktivně podílela na demokratickém politickém životě v Československé republice. Paní Olga Sippl je stále politicky aktivní a jako čestná předsedkyně Seligerovy obce svou neúnavnou prací přispívá k rozvoji česko-německých vztahů.

V roce 2002 byla Olga Sippl vyznamenána Řádem za zásluhy Spolkové republiky Německo a v roce 2010 stříbrnou Ústavní medailí Svobodného státu Bavorsko.

Medaile Karla Kramáře

Medaile Karla Kramáře je pamětní medailí udělovanou předsedou vlády jako poděkování za prokazatelné zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka. Medaile byla vytvořena u příležitosti 90. výročí vzniku první československé vlády a pojmenována po prvním československém předsedovi vlády Karlu Kramářovi. Návrh medaile připravili Jiří Fidler a Jan Novák, výtvarně ji zpracoval akademicky malíř Jindřich Žáček.

Premiér Bohuslav Sobotka udělil ve funkci předsedy vlády ČR již celkem tři medaile Karla Kramáře. Válečnému veteránovi z 2. světové války generálu Emilu Bočkovi, bývalé velvyslankyni Rumunska v ČR Daniele Gitmanové a bývalému velvyslanci Rakouské republiky v ČR Ferdinandu Trauttmansdorffovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…