Premiér v Olomouckém kraji: Průmyslová zóna v Přerově pomůže přitáhnout nové investory a vytvořit pracovní místa

21.05.2015 20:04

Předseda vlády Bohuslav Sobotka pokračuje ve svých pracovních návštěvách krajů České republiky. Ve čtvrtek 21. května 2015 navštívil Olomoucko, kde se setkal se zástupci samosprávy, akademické obce i zdravotnictví.

Premiér v Olomouckém kraji: Průmyslová zóna v Přerově pomůže přitáhnout nové investory a vytvořit pracovní místa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Na letišti v Přerově premiér jednal o možnosti výstavby průmyslové zóny a o dostavbě dálnice D1 okolo Přerova až po napojení u Lipníku nad Bečvou. Více na http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/premier-sobotka-podporil-vystavbu-prumyslove-zony-na-byvalem-vojenskem-letisti-v-prerove--130523/. 

Následně se s dalšími členy vlády zúčastnil zahájení XIV. sněmu Svazu měst a obcí ČR. Projev předsedy vlády naleznete na http://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/premier/projevy/vlada-chce-pokracovat-v-dialogu-s-obcemi-a-mesty--deklaroval-premier-sobotka-130542/.

Na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci předseda vlády diskutoval o propojení středního odborného školství a podnikatelské sféry. Jednání se zúčastnil ministr školství Marcel Chládek, hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil i zástupci podnikatelské sféry.

S primátorem města Olomouc Antonínem Staňkem premiér Bohuslav Sobotka diskutoval mimo jiné o rozpočtovém určení daní a rozvoji cestovního ruchu v Olomouci. S vedením tamní fakultní nemocnice poté řešil například nedostatek nelékařského zdravotnického personálu.

Součástí programu premiéra byla také návštěva Olomoucké ZOO. Zde pokřtil v pavilonu žiraf měsíční mládě zebry Chapmanovy. Navečer si prohlídne objekt Korunní pevnůstky, kde se setká se zástupci akademické obce. V Klášteře Hradisko poté předá jednu z Cen města Olomouce.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…