Premiéři zemí V4 budou jednat s premiérem Izraele o situaci na Blízkém východě, migraci a terorismu

17.07.2017 13:11

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 19. července 2017 zúčastní summitu předsedů vlád Visegrádské skupiny, který se uskuteční v Budapešti. Hostem summitu bude izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Premiéři zemí V4 budou jednat s premiérem Izraele o situaci na Blízkém východě, migraci a terorismu
Foto: ČT
Popisek: Vlajky zemí Visegrádské čtyřky a EU

Na již druhém setkání předsedů vlád V4 pod maďarským předsednictvím budou český premiér Bohuslav Sobotka, maďarský premiér Viktor Orbán, slovenský premiér Robert Fico a polská premiérka Beata Szydlová jednat o migraci, odstraňování překážek na vnitřním trhu a Evropském pilíři sociálních práv.

Spolu s předsedou vlády Státu Izrael Benjaminem Netanjahuem pak budou premiéři V4 mluvit o vztazích mezi Evropskou unií a Izraelem a vzájemné ekonomické spolupráci. Tématy budou také blízkovýchodní mírový proces, migrace a terorismus.

Premiér Bohuslav Sobotka se na okraj summitu sejde s izraelským předsedou vlády Benjaminem Netanjahuem. Bude s ním jednat o možnosti rozšíření spolupráce mezi ČR a Izraelem, a to především v oblastech ekonomiky, vědy, výzkumu a inovací, obrany a bezpečnosti či zdravotnictví.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…