Premiéru Platée odvysílá ČT Art

23.07.2014 20:46

Českou premiéru operní komedie Platée od Jeana-Philippa Rameaua vyvrcholí v závěru tohoto týdne letošní 10. ročník Hudebního festivalu ve Znojmě. A kamery České televize budou u toho! Záznam pořídí brněnské studio, pořad odvysílá ČT Art.

Premiéru Platée odvysílá ČT Art
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Česká televize je hlavním mediálním partnerem letošního jubilejního ročníku znojemského festivalu. „Je nám ctí podpořit tak významnou kulturní událost a zprostředkovat divákům České televize naprosto ojedinělý zážitek, kterým barokní komediální opera Platée bezesporu je,“ říká ředitel brněnského studia ČT Jan Souček.

Platée v provedení Czech Ensemble Baroque Orchestra & Choir ovládne jízdárnu znojemského Louckého kláštera. V hlavní roli ošklivé vodní nymfy vystoupí renomovaný sólista známého francouzského souboru Le poem Harmonique, Jean Francois Lombard. Režisérkou představení je Constance Larrieu ?, televizního záznamu pořízeného v neděli 27. července 2014 Jakub Kořínek. Program ČT Art operu odvysílá zřejmě letos na podzim.

Televizní studio České televize podporuje řadu významných kulturních událostí. Znojemský hudební festival je jedním z mnoha projektů, kterému letos poskytlo titul hlavního mediálního partnera. V první polovině tohoto roku zaštítilo například festival 13 měst Concentus Moraviae, Velikonoční festival duchovní hudby, setkání divadelních škol pořádané Janáčkovou akademií múzických umění Setkání/Encounter, brněnský Tmavomodrý festival a Divadelní svět, prestižní jazzovou přehlídku Jazzfestbrno, Měsíc autorského čtení a také strážnický folklórní festival. Už zanedlouho začne další z podporovaných projektů, 22. ročník Besedy u bigbítu. Další události zaštítěné Českou televizí přinese podzim. Patří mezi ně například Expozice nové hudby pořádaná brněnskou Filharmonií nebo listopadový mezinárodní hudební festival Janáček Brno 2014.

Více na: http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/medialni-partnerstvi-kulturni-projekty/kampane-2014/ts-brno/

?Režisérka opery Platée, Constance Larrieu z Francie je absolventkou houslové hry a herectví, proto se zajímá o projekty, kde se obě disciplíny setkávají. Režii se věnuje od roku 2008, loni uvedla ve spolupráci s Richardem Dubelskim na scénu Comédie de Reims hru Patricka Bouveta Canons. Znojemské představení je jejím režijním debutem v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…