Přes 100 dětí oslavilo Dětský den v Protonovém centru v Praze

08.06.2015 10:25

Nadační fond Proproton připravil odpoledne plné her a soutěží nejen pro onkologické pacienty.

Přes 100 dětí oslavilo Dětský den v Protonovém centru v Praze
Foto: Prothon Therapy Center
Popisek: S dětmi ze Speciální základní školy Chrudim

V areálu Protonového centra v Praze proběhl dětský den, který už druhým rokem uspořádal Nadační fond pro protonovou terapii. „Hlavním cílem je umožnit setkání rodin dětských pacientů. Pro rodiče dětí, které jsou aktuálně v léčbě, je obrovskou podporou, když se mohou setkat s rodiči dětí léčenými před rokem nebo dvěma a když mohou vidět, jak jsou dnes veselé a bez problémů a zase zpátky v normálním životě“ vysvětluje hlavní smysl akce ředitelka Nadačního fondu Mirka Čejková.

Její slova potvrzuje i Miroslav Mužík, otec desetileté Viktorky, která léčbu v PTC právě dokončila. „Když vidíte vlastní dítě, kterému zrovna není dobře a maminka zdravého a veselého kluka vám řekne, že před rokem na tom byli stejně a vy vidíte, jak dneska její syn  blbne na skákacím hradě, vozí se na koníčkovi a pochutnává si na zmrzlině, tak je to ta nejlepší motivace a potřebná porce naděje, která vám neskutečně pomůže“.

Nejen malé Viktorce, ale více jak stovce dětí, přišli zazpívat Bohouš Josef, Ivan Hlas a s nimi si zahrál i přední dětský diagnostik z FN Motol Zdeněk Hříbal. Rozzářené oči patřily nejen dětským pacientům Protonového centra, ale pozvání na odpoledne plné her a soutěží dostaly i děti z blízkého Klokánku, děti z dětského domova ve Slaném a děti ze Speciální základní školy v Chrudimi a spolu s nimi tu byly samozřejmě i děti zaměstnanců PTC a FN Bulovka a kamarádi z okolí. „Chtěli jsme udělat radost i dalším dětem, které se zase perou třeba s jinou nepřízní osudu“ vysvětluje pozvánky do dalších zařízení Mirka Čejková, „ať už v životě překonávají cokoliv, jedno mají všechny  společné -  obrovskou chuť do života, dar radovat se z každé maličkosti a užívat si život právě teď a to je zase inspirace jejich pro nás dospělé.“ Na závěr ředitelka Nadačního fondu Proproton poděkovala účinkujícím a také všem firmám, které pomohly s organizací dětského dne, s občerstvením nebo pro děti připravily hezké dárky.

Nadační fond PROPROTON moc děkuje všem, kdo dětský den podpořili zasláním dárků, občerstvení nebo jen pomocnou rukou.

Za výbornou zmrzlinu děkujeme společnostem Algida, Prima a Pinko.

Za občerstvení společnosti Zátiší a za nápoje Svijanům.

Za doprovodný program a organizaci společnosti C-IN.

Za překrásné hračky společnostem KOVAP, Kreativáček.cz, Igráček, Jokey, Detoa a Truhlářství Spáčil.

Za sponzorství firmě UK Proton Therapy a Locke&Hobbes.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…