Přeshraniční burza JOBDAY nabídne práci v zahraničí

11.04.2015 11:53

Šanci na získání praxe v technických profesích, gastronomii nebo automobilovém průmyslu v Rakousku či Německu a jako bonus prohloubení znalosti cizího jazyka. To vše a řadu dalších informací nabídne návštěvníkům přeshraniční burza pracovních příležitostí JOBDAY. Akce proběhne v úterý 14. 4. 2015 mezi 10.30 – 14.30 hod. v menze Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (ul. Studentská), která veletrh také pořádá. Partnerem už osmého ročníku je Úřad práce ČR a EURES ČR.

Přeshraniční burza JOBDAY nabídne práci v zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Účast na burze pracovních příležitostí potvrdilo celkem devatenáct vystavovatelů. Mezi nimi například německá agentura Unique Personal z Passau, automobilový výrobce Magna Cartech nebo gastronomická společnost ZEELANDIA. Mezi českými zaměstnavateli se objeví mimo jiné Všeobecná zdravotní pojišťovna či společnosti AIMTEC, BOSCH a PARTNERS.

Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost navázat s nimi cenné pracovní kontakty a předat osobně jejich reprezentantům svůj životopis. „Akce je určená nejen studentům univerzity, ale všem zájemcům o práci z řad široké veřejnosti,“ říká Libor Šimánek, EURES poradce z Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Českých Budějovicích. Své zástupce budou mít na veletrhu i evropské služby zaměstnanosti EURES z českého, německého, rakouského a slovenského úřadu práce.

V případě zájmu si lidé mohou na stránkách akce zarezervovat konkrétní termín pro individuální jednání. „Návštěvníci se dozvědí podrobnosti o životních a pracovních podmínkách v EU, na Islandu, v Norsku, Lichtenštejnsku a Švýcarsku. I to, jakými dovednostmi by měli pro práci v zahraničí disponovat a které profese jsou nejvíce žádané,“ upozorňuje národní koordinátor EURES ČR Miroslav Chytil. V rámci Evropy mají zahraniční zaměstnavatelé v současné době největší zájem o elektrikáře, truhláře, zámečníky, specialisty výroby plastových fólií, ale také pracovníky v gastronomii, sezónní zaměstnance v zemědělství či cestovním ruchu.

Vstup na burzu pracovních příležitostí je pro návštěvníky zdarma. Pořadatelé počítají s účastí až 3 500 lidí. Bližší informace jsou k dispozici na www.jobdaycb.eures.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…