Prestižní evropské ocenění za nejlepší závěrečnou práci získal absolvent ČVUT Michal Bořil

21.05.2015 12:42

Letošní ocenění European Friedrich-List-Award v mezinárodní soutěži pro nejlepší závěrečné práce z oboru dopravních věd udělila Evropská dopravní platforma EPTS čerstvému absolventovi magisterského studia Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického v Praze Ing. Michalu Bořilovi za práci nazvanou Model Solution of the Traffic Emission Load in Real Area of Prague – Sporilov.

Prestižní evropské ocenění za nejlepší závěrečnou práci získal absolvent ČVUT Michal Bořil
Foto: ČVUT
Popisek: Prestižní evropské ocenění za nejlepší závěrečnou práci získal absolvent ČVUT Michal Bořil

„Jedná se o mimořádný úspěch našeho studenta, jelikož každoročně je vybírána nejlepší závěrečná práce v rámci celé Evropy,“ řekl prof. Miroslav Svítek, děkan Fakulty dopravní ČVUT. Cílem diplomové práce Michala Bořila je modelování a analýza emisního zatížení z dopravy ve čtvrti Praha – Spořilov, konkrétně na ulicích Spořilovská, 5. května a Jižní spojka, s využitím dopravního mikrosimulačního softwaru Quadstone Paramics.

Spořilov je emisně enormně zatížen od roku 2009, kdy došlo k otevření nové části vnějšího pražského okruhu, a proto je ve studii zkoumáno několik chronologicky seřazených scénářů. Studie zahrnuje analýzu problému, vybudování metodologie a samotnou implementaci, která se skládá z modelování dopravní sítě, úprav a odhadů vstupních dat dopravních intenzit, simulací a výpočtů a analýzy emisního zatížení pro jednotlivé scénáře. V rámci analýzy výsledků je zkoumán emisní dopad jednotlivých reálných opatření v oblasti, optimální povolená rychlost nebo emisní důsledky odklonu nákladní dopravy po objízdné trase.

Své ocenění si Michal Bořil, převzal osobně na 13. Evropském dopravním kongresu, který se konal v chorvatském Záhřebu.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …