Prestižní novinářskou stáž EBU – LSE Polis získala Kamila Varadzinová z Českého rozhlasu

31.03.2014 17:14

Prestižní stáž na univerzitě London School of Economics získala redaktorka nových médií Kamila Varadzinová z Českého rozhlasu. Zvítězila v soutěži Evropské vysílací unie se svým projektem použití volební kalkulačky jako přidané hodnoty volebního zpravodajství.

Prestižní novinářskou stáž EBU – LSE Polis získala Kamila Varadzinová z Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Na Polis Journalism Conference se Kamila Varadzinová zúčastnila panelu s názvem „Making Elections More Transparent“. Představila témata, kterým by se chtěla na London School of Economics věnovat.

„Myslím, že jde v případě Kamily o velmi prestižní ocenění, když si uvědomíme, že Evropská vysílací unie má 56 členských států, které tuhle soutěž mohly obeslat. A to se bavíme o těch nejznámějších značkách evropské žurnalistiky," vysvětlil Mike Mullane z Evropské vysílací unie. 

Kamila Varadzinová působí Centru Nových médií Českého rozhlasu. V rámci stáže by ráda získala zkušenosti z dalších evropských zemí, kde se volební kalkulačky používají déle a intenzivněji. 

„Otevřela jsem otázku volební kalkulačky, která je v Čechách sice používaná, ale není příliš diskutovaná v médiích, ze strany vědců nebo politických stran. Věřím, že můj pobyt umožní předat a zavést do praxe nové poznatky z jiných evropských zemí,“ říká Kamila Varadzinová. 

Volební kalkulačka pomáhá lidem s rozhodováním ve volbách. Jde o jednoduchý internetový test porovnávající politické postoje člověka s programem stran nebo názory konkrétních kandidátů. Jednu takovou pomůže Kamila Varadzinová vytvořit i pro Český rozhlas. 

„Jsem velmi hrdý na to, že právě Kamila Varadzinová z Českého rozhlasu získala stáž na tak prestižní škole. Volební kalkulačky jsou v Česku využívaným nástrojem a navíc nás v nadcházejícím období čeká hned několik voleb, už i proto se jedná o vysoce aktuální problematiku,“ ocenil Kamilu Varadzinovou náměstek generálního ředitele pro strategický rozvoj Jiří Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…