Prestižní ocenění kvality sociálních služeb získal Domov Duha a Domov NaNovo

10.11.2016 9:40

Prestižní ocenění - Cenu kvality v sociální péči - získal v soutěži o nejlepšího poskytovatele sociálních služeb v České republice Domov Duha v Novém Jičíně, který je příspěvkovou organizací Moravskoslezského kraje. Domov bodoval také v Ceně sympatie pro pracovníky sociálních služeb, kterou převzala Jana Tořová, vedoucí přímé péče v Domově Duha. Další příspěvková organizace kraje Domov NaNovo ve Studénce, obdržel čestné uznání.

Prestižní ocenění kvality sociálních služeb získal Domov Duha a Domov NaNovo
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Cenu kvality převzala za Domov Duha Dana Jančálková, ředitelka organizace. „Ocenění je pro nás velkým úspěchem, ale zároveň je pro naši další práci velmi motivační a zavazující. V našem zařízení jsme se vydali cestou individuálního přístupu při poskytování služeb, včetně aktivit pro uživatele s nejvyšší mírou podpory, jako je například bazální stimulace, reminiscence nebo mobilní zahrádky. Velké poděkování patří všem pracovníkům Domova Duha, protože bez jejich práce by se kvalita v našem zařízení nemohla ubírat tou nejlepší cestou. Velkým přínosem pro získání Ceny kvality byla podpora našeho zřizovatele, Moravskoslezského kraje a odboru sociálních věcí krajského úřadu, protože bez této podpory, ať už byla finanční či metodická, bychom nemohli nikdy tak náročné téma jako je kvalita v sociálních službách naplňovat,“ uvedla ředitelka Dana Jančálková. „Chtěla bych také poděkovat své kolegyni paní Janě Tořové za její aktivní a vysoce profesionální pracovní přístup a popřát jí k získání ceny sympatie, která jí právem náleží,“ dodala ředitelka Domova Duha Dana Jančálková.

Soutěž, kterou vyhlašuje redakce časopisu Ošetřovatelská péče, každoročně oceňuje nejlepší zaměstnance, kolektivy a zařízení sociálního sektoru. Ceny jsou udělovány v sídle Senátu Parlamentu ČR. Soutěž je zařazena do národního programu na podporu kvality. Její statut a metodika hodnocení byly vytvořeny na základě modelu EFQM (Modell Excellence, používaný v Evropské ceně za kvalitu v mnoha evropských zemích), což soutěžícím zaručuje objektivitu a kontrolu nezávislým subjektem nad průběhem soutěže.

Za Domov Nanovo převzal čestné uznání ředitel organizace Lukáš Spurný. „Čestné uznání v této soutěži je možné vnímat jako potvrzení správnosti našich transformačních kroků, díky kterým zanikl velký ústav sociální péče a nahradila jej síť malých důstojných domků a bytů a poskytování služeb v běžných domácnostech. Je tak je tak symbolickým završením sedmiletého transformačního procesu Zámku Nová Horka – nově Domova NaNovo,“ uvedl ředitel při přebírání ocenění.

„Získáním prestižních ocenění jsem velmi potěšen. Moravskoslezský kraj ve svých příspěvkových organizacích dlouhodobě usiluje o poskytování vysoce kvalitních sociálních služeb. V minulosti již byly Cenou kvality v sociální péči oceněny organizace Domov Odry a Nový domov, Domov Letokruhy získal v loňském roce za kvalitu poskytovaných služeb Cenu časopisu Ošetřovatelská péče a nyní získaly ocenění další krajské organizace. Je to potvrzení, že se naše dlouholetá snaha o zvyšování kvality sociálních služeb ubírá správným směrem a přináší výsledky. Rád bych vyjádřil své poděkování paní ředitelce a pracovníkům Domova Duha i panu řediteli a pracovníkům Domova NaNovo. Věřím, že vyjádření díků i samotná ocenění jim dodají elán a chuť do jejich další nelehké práce,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomír Recman. 

V Moravskoslezském kraji už bylo v soutěži oceněno několik příspěvkových organizací kraje: organizace Domov Odry získala Cenu kvality již v roce 2008 a opakovaně pak v roce 2012, v roce 2014 získal Cenu kvality Nový domov a v roce 2015 pak získal Domov Letokruhy Cenu časopisu Ošetřovatelská péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…