Prezident HK ČR Dlouhý ocenil tři vítěze Vědomostní olympiády Cechu topenářů a instalatérů ČR

16.06.2015 8:25

Prezident HK ČR Vladimír Dlouhý ocenil tři vítěze XI. ročníku celorepublikové Vědomostní olympiády Cechu topenářů a instalatérů České republiky. Dlouhý tak potvrdil dlouhodobou snahu HK ČR i Cechu topenářů a instalatérů ČR o zvýšení prestiže technických učebních oborů vzdělávání, kterým topenáři a instalatéři dnes nepochybně jsou.

Prezident HK ČR Dlouhý ocenil tři vítěze Vědomostní olympiády Cechu topenářů a instalatérů ČR
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Do krajského kola vědomostní soutěže postoupili vždy dva nejúspěšnější žáci z čtyřiceti učilišť v třinácti krajích ČR – celkem postoupilo 105 účastníků. Deset vítězů krajského kola pak postoupilo do finále. První místo obsadil Dušan Říha ze Střední školy lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně, na druhém místě skončil Daniel Kučera ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Berouně a třetím nejúspěšnějším olympionikem se stal Roman Holuša ze Středního odborného učiliště stavebního v Opavě.

„Ze všech stran v poslední době slýchám stejný problém – firmy nemohou sehnat dobré zaměstnance. Především majitelé větších podniků si v současné době stěžují na čím dál větší nedostatek technicky vzdělaných pracovníků. Kvalifikovaní mladí lidé tu naprosto chybí. Proto mám velkou radost, že dnes mohu ocenit tři velice úspěšné účastníky olympiády Cechu topenářů a instalatérů ČR. Do budoucna jim přeji hodně úspěchu, o jejich uplatnění na trhu práce se myslím nemusíme obávat,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev.  HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 61 regionálních komorách a 86 oborových asociacích HK ČR. Více na www.komora.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…