Prezident HK ČR Petr Kužel byl zvolen členem boardu EUROCHAMBRES

20.10.2013 13:45

Petr Kužel, prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) a Marek Kupsa, tajemník HK ČR se jako zástupci největší organizace sdružující české podnikatele v zemi zúčastnili dne 16. října 2013 plenárního zasedání evropského sdružení komor EUROCHAMBRES v tureckém Istanbulu.

Prezident HK ČR Petr Kužel byl zvolen členem boardu EUROCHAMBRES
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Hlavním předmětem setkání reprezentantů Eurochambres byla volba nových orgánů v čele s prezidentem, a došlo i na diskuzi klíčových evropských témat.

„Energetika, životní prostředí, zvětšující se náklady na podniky nebo víceletý finanční rámec EU byly stěžejními tématy diskuze přítomných,“ řekl Petr Kužel, prezident HK ČR a pokračoval: „Plenární zasedání rovněž vyslechlo zprávu zástupce Litvy v době předsednictví EU, a to společně s krátkou zprávou připravovaného předsednictví EU."

Volba nových orgánů a prezidenta EUROCHAMBRES byla hlavním bodem zasedání, které v úvodu poděkovalo za dosavadní práci prezidentovi Allesandru Barberisovi z Itálie, jehož mandát skončil. Plenární zasedání následně do svého čela zvolilo Richarda Webera z Německa (který má mimo jiné blízko k Angele Merkelové). „Zvolení Richarda Webera je velmi dobrá volba, neboť naši evropskou organizaci čeká velká obměna včetně většího lobby pro naše firmy do evropských struktur,“ sdělil prezident Kužel.

Viceprezidenty EUROCHAMBRES na léta 2014-2015 se stali Rifat Hisarcikflioglu, prezident turecké TOBB, Martha Schultz, viceprezidentka rakouské WKO a Pierre Gramegna, tajemník lucemburské komory. Prezident Weber chce dle svých slov s novým týmem posílit činnost hájení zájmů evropských velkých a malých podnikatelů.

I Česká republika má však v orgánech EUROCHAMBRES své zastoupení. Prezident HK ČR Petr Kužel byl v Istanbulu zvolen členem boardu EUROCHAMBRES. „Budu se aktivně účastnit pracovní skupiny, která má za cíl reformovat statut této evropské organizace,“ okomentoval Kužel.

Den před konáním plenárního zasedání EUROCHAMBRES se tajemník HK ČR Marek Kupsa zúčastnil rovněž Ekonomického fóra EUROCHAMBRES, na kterém se diskutovalo o tom, jak by měly evropské firmy investovat do růstu a jak by jim v tomto úsilí komory mohly pomoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec