Prezident HK ČR a SP ČR: Hodláme navázat úzkou spolupráci

12.06.2014 14:19

Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Vladimír Dlouhý a prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Jaroslav Hanák se dnes dohodli na tom, že jejich organizace navážou mnohem těsnější spolupráci, která by vedla k daleko efektivnějšímu prosazování zájmů podnikatelské sféry. Shodli se na tom po jednání na půdě SP ČR, kam prezident HK ČR Dlouhý zavítal poprvé od svého květnového zvolení.

Prezident HK ČR a SP ČR: Hodláme navázat úzkou spolupráci
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Cílem zúžení spolupráce je účinněji a mnohem koordinovaněji prosazovat zájmy zaměstnavatelů a podnikatelů vůči politikům, státní a veřejné správě a odborům, než tomu bylo doposud. Výsledkem by tak měl být mnohem výraznější a jednotnější hlas byznysu v definování a hájení jeho stanovisek.

Oba prezidenti se shodli na tom, že mají mimořádnou odpovědnost za zlepšení podnikatelského prostředí a zvyšování konkurenceschopnosti země, která se i v letošním roce v mezinárodním srovnání nadále propadá.

Na setkání šéfů SP ČR a HK ČR naváže v letních měsících jednání užšího vedení, a to i na úrovni regionů, kde se již bude konkretizovat postup a jednotlivé oblasti spolupráce. Mělo by také dojít k navázání užších osobních kontaktů a posílení synergie na odborné úrovni.

Hospodářská komora ČR je zástupcem podnikatelské veřejnosti na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 60 regionálních komorách a 81 oborových asociacích HK ČR.

Svaz průmyslu a dopravy ČR je nejvýznamnější zaměstnavatelský svazu v zemi, hájící zájmy klíčových odvětví, sdružuje 28 zejména odvětvových svazů a asociací. Jehož členské firmy zaměstnávají na 800 tisíc pracovníků.

Kompletní výsledky, grafy a další naleznete v TZ přílohou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…