Prezident HK ČR byl přijat ministrem zahraničních věcí ČR

30.07.2013 17:08

Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel byl přijat ministrem zahraničních věcí ČR Janem Kohoutem. Předmětem včerejšího pracovního setkání v Černínském paláci byla diskuze nad klíčovými tématy, která jsou z pohledu HK ČR pro českou podnikatelskou veřejnost klíčová.

Prezident HK ČR byl přijat ministrem zahraničních věcí ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Kužel, exprezident Hospodářské komory České republiky

„Diskuze s panem ministrem probíhala mimo jiné v oblasti ekonomické diplomacie. Právě tu považujeme za jednu z nejvýznamnějších. S tímto však rovněž souvisí využívání informací z OECD, OSN a dalších zdrojů, které má Ministerstvo zahraničních věcí ČR k dispozici. Získávání těchto informací za účelem jejich využití pro potřeby podnikatelů totiž bylo v minulosti velmi obtížné,“ řekl po setkání prezident Kužel.

Ministr Kohout s prezidentem Kuželem jednal i o podepsané dohodě mezi Ministerstvem zahraničních věcí ČR a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, jež HK ČR ocenila. „Po několika letech budou právě díky této dohodě propojeny zájmy obou ministerstev, a to ve prospěch České republiky a jejích podnikatelů,“ komentoval Kužel. Dalším z probíraných témat byla i spolupráce HK ČR a MZV v oblasti zahraničních cest představitelů ministerstva, a to především cest ministra, společně s využíváním poznatků HK ČR pro další ekonomicko-hospodářský rozvoj ČR.

Prezident HK ČR ministra Kohouta v neposlední řadě informoval o směřování Komory v oblasti zahraničních vztahů, a to i v rámci vládou schválené proexportní politiky. Jan Kohout následně HK ČR požádal o zprostředkování zpětné vazby od podnikatelských subjektů ve vztahu k jednotlivým zemím. Naplňování potřeb podnikatelů bylo závěrem setkání obou zúčastněných stran jednohlasně definováno jako klíčové pro budoucí spolupráci MZV a HK ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…