Prezident HK ČR jednal s premiérem o snižování administrativní zátěže podnikatelů i zaměstnávání Ukrajinců

24.01.2017 18:37

Aktuální otázky týkající se spolupráce vlády s Hospodářskou komorou, vládní program na rekrutování pracovních sil z Ukrajiny, který se stává kvůli českým úřadům nefunkční, ale i nové projekty Hospodářské komory přinášející snížení neúměrné administrativní zátěže podnikatelů.

Prezident HK ČR jednal s premiérem o snižování administrativní zátěže podnikatelů i zaměstnávání Ukrajinců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory České republiky

Tato témata se stala ústředními body pondělního jednání prezidenta Hospodářské komory Vladimíra Dlouhého a tajemníka Hospodářské komory Tomáše Vrbíka s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou.

Během pracovního setkání prezident Hospodářské komory mj. upozornil, že v procesu zařazování firem do projektu Režim Ukrajina se stále prodlužuje doba mezi zařazením firmy do projektu a oslovením uchazeče generálním konzulátem ve Lvově ke schůzce. Nyní je naplněna kapacitní kvóta programu už na květen 2017, systém je podle Hospodářské komory za současných podmínek pro zaměstnavatele nevyhovující kvůli více než 5měsíční čekací lhůtě, proto požaduje urychlené projednání vládního materiálu o navýšení kapacity ve Lvově a nastavení pružného fungování systému ze strany českého konzulátu ve Lvově a orgánů ministerstva vnitra.

Řeč byla také o Právním elektronickém servisu pro podnikatele (PES), Hospodářská komora chce uzákonit zajištění publikace všech právních povinností podnikatelů v jednom informačním systému. Firmám a fyzickým osobám by PES výrazně snížil administrativní zátěž, systém by jim jednak zpřístupnil všechny zákony a předpisy ukládající podnikatelům nějaké povinnosti na jednom místě, a současně by jim umožnil jejich přehlednou správu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…