Prezident HK ČR se setkal s ministrem průmyslu a obchodu ČR

31.07.2013 17:10

Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel se v rámci pracovního jednání setkal s ministrem průmyslu a obchodu ČR Jiřím Ciencialou. Stěžejním tématem jednání byla podpora průmyslu a technických oborů.

Prezident HK ČR se setkal s ministrem průmyslu a obchodu ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavební práce, ilustrační foto

„Průmysl se musí stát národním zájmem ČR,“ zmínil na setkání s Kuželem ministr průmyslu a obchodu ČR. „Aby se průmysl stal národním zájmem, v rámci kterého budou zainteresováni mladí lidé, kteří budou chtít studovat nejen humanitní, ale i technické obory, je podpora státu nezbytná,“ reagoval Kužel. Obě zúčastněné strany se shodly, že tato skutečnost je promítnuta především do oblastí malého, středního i živnostenského podnikání.

Neméně důležitým tématem jednání pak byla rovněž energetika společně s energetickým zatížením podnikatelů ČR a jednotlivých průmyslových oblastí. Řeč byla mimo jiné i o podpoře exportu. Prezident HK ČR Kužel ocenil podepsané ujednání MZV a MPO o zásadách spolupráce při budování, provozování a řízení sítě zahraničních zastoupení. Rovněž bylo řečeno, že HK ČR bude v rámci proexportní politiky nadále aktivně zajišťovat zpětnou vazbu od podnikatelů a ve spolupráci s ministerstvem průmyslu a obchodu naplňovat jejich potřeby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…