Prezident HK ČR zastupoval český byznys na zasedání Generální rady WCF

26.02.2014 17:35

Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel zastupoval Českou republiku a zájmy jejích byznysmenů na pařížském zasedání Generální rady World Chambres Federation (WCF). Právě prezident HK ČR byl zvolen jedním z dvaceti nových členů z celého světa na další volební období.

Prezident HK ČR zastupoval český byznys na zasedání Generální rady WCF
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Rada projednala celkem 16 bodů, které určují strategické zaměření WCF a její akční program pro další období. Prezident Lynn z Izraelské obchodní komory navrhl diskutovat o přijetí charty práv podnikatelů. Tento návrh vzbudil nemalý zájem z řad byznysmenů, kteří cítí velký tlak vlád spíše na podporu zaměstnanců. V rámci jednání však bylo řečeno, že je rovněž nezbytně nutné podporovat i zaměstnavatele, kteří vytváří pracovní místa, a to společně s podporou dobrého a vyváženého vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem.

Generální rada WCF, která má zástupce z více jak 100 zemí světa, rovněž na svém zasedání přijala závěry ze zprávy o G20 a větší aktivitě světového hnutí komor. Byly řečeny priority WCF, kterými jsou investice, infrastruktura, vzdělávání, tvorba pracovních a podnikatelských příležitostí, boj proti korupci, či výzva komorám prosadit zájmy podnikatelů na ekonomickém fóru. Dále bylo jednáno o zapojení komor do mezinárodních platforem v rámci pomoci a podpory světovému malému a střednímu podnikání, a to společně s rozvojem tvz. „místních partnerství“ mladých podnikatelů s komorami. Právě zástupci jednotlivých národních komor prostřednictvím výboru WCF jsou těmi, kteří zajišťují pravidelné podávání informací společně s přípravou řešení pro MSP, jež jsou základní páteří desítek světových ekonomik.

Bývalý prezident Eurochambres Alessandro Barberis, který je zmocněncem Světového kongresu komor v Turíně pro rok 2015, představil novinky týkající se přípravného procesu kongresu. Prezentovány byly i přípravy na světovou výstavu  Expo 2015 v Miláně, které se účastní 142 zemí z celého světa a vystavovatelé zde obsadí více jak 150 tisíc metrů čtverečních výstavní plochy.

Rada dále jednala o problému zdravotně postižených. Vyslechla zástupce komor z jednotlivých zemí a debatovala o hospodářských vztazích s Čínou, Japonskem a Ugandou.

Účastníci jednání se závěrem shodli na důležitosti propagace práce národních komor a WCF, to vše ve prospěch podnikání i vlád a popularizace celosvětového komorového dění a podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…