Prezident Hospodářské komory se dnes setkal s ministryní spravedlnosti

30.06.2014 12:41

Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Vladimír Dlouhý se dnes setkal s ministryní spravedlnosti ČR (MSp ČR) Helenou Válkovou.

Prezident Hospodářské komory se dnes setkal s ministryní spravedlnosti
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

HK ČR již v minulých dnech upozornila MSp ČR na nebezpečí, které pro podnikatelský sektor vyplývá z požadavku, aby obchodní korporace přizpůsobily své základní dokumenty nové právní úpravě do 30. 6. 2014. Ministryně Válková uvedla, že si je vědoma obav spojených s tak krátkým termínem a informovala o včerejším jednání s předsedy krajských a vyšších soudů, kde se právě o těchto dopadech nové legislativy hovořilo.

Představitelé HK ČR, v čele s jejím prezidentem Vladimírem Dlouhým, byli ministryní Válkovou ubezpečeni, že ve světle těchto jednání nepředpokládá, že by v nejbližších měsících byla rejstříkovými soudy v takových případech využívána možnost uplatnění sankcí vůči obchodním korporacím. Pokud by se tak stalo, HK ČR je připravena využít své komorové sítě k identifikaci případných problémů a MSp ČR přislíbilo pomoc při jejich řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …