Prezident SP ČR se sešel s dvěma ministry

06.02.2014 9:44

Jaroslav Hanák absolvoval jednání s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou-Tominovou a ministrem dopravy Antonínem Prachařem.

Prezident SP ČR se sešel s dvěma ministry
Foto: Archiv
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Úvodní jednání absolvoval dnes prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou-Tominovou a ministrem dopravy Antonínem Prachařem. Tyto dvě schůzky navázaly na předešlé setkání s dalším členem vlády, a to ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem.

„Velmi jsme zdůraznili potřebu ještě intenzivnějšího a efektivního systému rekvalifikací. Ekonomika postupně ožívá a opět začíná do popředí vystupovat problém nedostatku pracovníků ve vybraných profesích. Změna školského systému bude daleko náročnější a dlouhodobější než změna rekvalifikací,“ uvedl po jednání s ministryní Jaroslav Hanák.

 Právě aktuální problémy a situace na trhu práce, stav výkonnosti Úřadů práce, pokračování tzv. kurzarbeitu či agentury práce byly hlavními tématy jednání. Vedle toho byla zmíněna tripartita, jejímž moderátorem je obvykle ministr práce. „Pro ministryni bude první tripartita zatěžkávající zkouškou, neboť na jejím programu v úterý 11. února je programové prohlášení vlády,“ uvedl Jaroslav Hanák.

 S ministrem dopravy šéf Svazu jednal o složitém problému výstavby a rekonstrukce dopravní infrastruktury. Ministr v této souvislosti představil svou vizi budoucí rekonstrukce dálnice D1, která by měla být levnější a průběh rychlejší.

 Jednání se dotklo i strategie mýtného v silniční dopravě, nového zákona o Českých drahách a ČD Cargo, výstavby jezů na Labi v Děčíně a v Přelouči. Tématem bylo garantování zajištění bezchybného fungování registru vozidel.

 S oběma ministry došlo k dohodě, že setkání budou pokračovat jak na nejvyšší úrovni, tak i na úrovni expertních týmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…