Prezident přespal během návštěvy Moravskoslezského kraje v ostravském Clarionu

17.11.2014 8:46

Prezident republiky Miloš Zeman zavítal na oficiální návštěvu Moravskoslezského kraje. Přechodným domovem se mu po dobu pobytu 11. – 12. listopadu 2014 stal Clarion Congress Hotel Ostrava.

Prezident přespal během návštěvy Moravskoslezského kraje v ostravském Clarionu
Foto: Facebook M. Zemana
Popisek: Prezident na besedě se studenty Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava

Jeho nabitý program se jako vždy řídil tzv. minutovníkem. Ocenil proto výbornou dostupnost hotelu k výjezdům do Ostravy, Havířova, Opavy, Krnova, Kopřivnice a Osoblažska, kde ho čekaly oficiální návštěvy představitelů regionu a setkání s občany. Veškerý komfort a zázemí zajišťovalo hlavě státu největší apartmá Clarion Congress Hotelu Ostrava, které kromě pohodlné ložnice nabízí také prostorné konferenční prostory. Přímo v hotelu se v pondělí 10. listopadu konala slavnostní večeře hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka konaná při příležitosti návštěvy prezidenta ČR v Moravskoslezském kraji. Na menu sestaveném šéfkuchařem hotelu Ottou Kokoszynským byl mimo jiné králičí hřbet balený v uzené pancettě v úpravě sous-vide s karotkovým pyré a fave fazolemi.

„Pobyt hlavy státu je pro hotel prestižní událostí vyžadující dokonalou koordinaci, perfektní úroveň služeb a náležitá bezpečnostní opatření," řekl ředitel hotelu Radim Beneš. „Věřím, že kromě dárku v podobě hedvábné kravaty si pan prezident z našeho kraje a hotelu odváží jen pozitivní dojmy.“ Před odjezdem si Miloš Zeman našel čas na rozloučení a společné foto s personálem a ředitelem hotelu, nezapomněl ani na zápis do pamětní knihy, kde stojí:  „Děkuji za skvělé služby“.

Ostravský Clarion v minulosti hostil již řadu státníků a významných osobností. Kromě Miloše Zemana služeb ostravského Clarionu využili například Madeleine Albrightová, John Major, španělský premiér José María Aznar nebo bývalý prezident Václav Klaus s chotí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …