Prezident republiky zaslal kondolenční telegram Emilii Benes Brzezinski

30.05.2017 18:49

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v úterý dne 30. května 2017 kondolenční telegram Emilii Benes Brzezinski v souvislosti s úmrtím jejího manžela, politologa Zbigniewa Brzezinského.

Prezident republiky zaslal kondolenční telegram Emilii Benes Brzezinski
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Vážená paní Benes Brzezinski,

s hlubokým zármutkem si dovoluji vyjádřit svoji upřímnou soustrast v souvislosti s úmrtím Vašeho manžela, pana Zbigniewa Brzezinského – muže, jehož po celém světě obdivují nejen politologové a diplomaté.

Váš manžel ovlivnil zahraniční politiku Spojených států amerických mnohem hlouběji, než pouze ze své nejznámější role 10. národně-bezpečnostního poradce, a má tak velké zásluhy na podobě dnešního světa.

Zbigniew Brzezinski je dobře známý také v České republice. Osobně jej – spolu s mnoha dalšími Čechy, Slováky, nebo, chcete-li, Čechoslováky – považuji za skutečného odborníka ve svém oboru. V USA není mnoho lidí, kteří by znali a rozuměli střední a východní Evropě tak dobře, jako Váš manžel.

Vždy jsem si zvlášť vážil toho, že Z. Brzezinski ani v dobách studené války nezapomněl, kde leží Praha. Dobře chápal, že takzvaný socialistický blok zdaleka není monolitem sovětských zemí, nýbrž skupinou států s rozmanitou historickou zkušeností i charakterem. Nemám pochyb, že k jeho výborné znalosti Československa a jeho situace jste významně přispěla i Vy osobně a Vaše rodinné kořeny, za což bych Vám rád poděkoval.

Vážená paní Benes Brzezinski, prosím, dovolte mi v této těžké chvíli ještě jednou vyjádřit Vám, Vašim synům, dceři a celé rodině svoji nejhlubší soustrast.

V úctě

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…