Při rekonfiguraci jednotek railjet České dráhy nepochybily

09.06.2016 16:20

Antimonopolní úřad (ÚOHS) uložil v minulosti ČD pokutu ve výši 25 mil. Kč za údajné porušení zákona o zadávání veřejných zakázek, kdy ÚOHS rozhodl, že ČD nesplnily při zadání veřejné zakázky na rekonfiguraci jednotek railjet podmínky pro užití jednacího řízení bez uveřejnění.

Při rekonfiguraci jednotek railjet České dráhy nepochybily
Foto: pixabay.com
Popisek: Železniční přejezd, ilustrační foto.

ČD s tímto rozhodnutím nesouhlasily a podaly opravný prostředek. Krajský soud v Brně se ztotožnil s argumentací ČD a zrušil rozhodnutí ÚOHS. Na základě rozhodnutí Krajského soudu v Brně byla věc vrácena ÚOHS k dalšímu řízení, ve kterém dal i ÚOHS za pravdu národnímu dopravci a s konečnou platností rozhodl, že ČD postupovaly plně v souladu se zákonem. Pokuta již byla v plné výši dopravci vrácena.

V rámci navazujícího obnoveného řízení se ÚOHS plně ztotožnil s argumentací Českých drah, že všechny podmínky pro využití jednacího řízení bez uveřejnění v dané věci byly splněny, a že České dráhy postupovaly plně v souladu se zákonem. Vzhledem k tomu ÚOHS řízení zastavil. Pokuta byla národnímu dopravci vrácena.
České dráhy v tomto řízení úspěšně zastupovala advokátní kancelář Weil, Gotshal & Manges s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…