Při stavbě budov Lesů ČR upřednostňujeme dřevo jako stavební materiál

18.03.2015 13:16

Vítěze mezinárodní ankety Dřevěná stavba roku 2014 vyhlásila nadace Dřevo pro život 17. března ve Křtinách na jižní Moravě. V sedmi kategoriích hlasovala veřejnost i odborná porota. Jednu z cen předal i generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Při stavbě budov Lesů ČR upřednostňujeme dřevo jako stavební materiál
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„V České republice je ročně postaveno 10 procent dřevěných staveb, přitom v sousedním Rakousku je to o 20 procent více. Tato anketa může napomoci k většímu zájmu o stavění ze dřeva,“ uvedl Daniel Szórád, který vyhlásil oceněné v kategorii „Realizované roubené domy“. Cenu veřejnosti předal zástupci společnosti Sruby Pacák s.r.o. za stavbu srubu Hlubočky. Jiří Přemysl Urban si odnesl v této kategorii cenu odborné poroty za modřínovou stavbu na Ranči Appaloosa Lažínky (na snímku). Další ceny se udělovaly v kategoriích: realizace dřevěných hřišť, návrhy dřevěných konstrukcí, realizace dřevěných konstrukcí, návrhy moderních staveb, realizace moderních staveb a realizace interiérů.

Podle slov generálního ředitele Lesů ČR podporuje státní podnik zpravování českého dřeva v tuzemsku. „Je rozdíl, když dřevo jen odvezeme do zahraničí, nebo z něj vyrobíme nábytek či postavíme dům. Dřevo tak dostává vyšší přidanou hodnotu,“ řekl. Právě Lesy ČR upřednostňují při rekonstrukcích či výstavbě nových správních budov dřevo jako stavební materiál. „Příkladem může být nové budova krajského ředitelství v Českých Budějovicích, která je těsně před dokončením,“ dodal Szórád.  

Více se o mezinárodní anketě dřevěných konstrukcí, návrhů, projektů a realizací staveb dočtete na www.drevenastavbaroku.eu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…