Příbram získala cenu Město pro byznys Středočeského kraje 2013

24.11.2013 9:44

Cenu týdeníku Ekonom „Město pro byznys Středočeského kraje 2013“ získalo město Příbram. Slavnostní vyhlášení letošního ročníku soutěže se konalo v pražském hotelu Paris pod záštitou hejtmana Středočeského kraje Josefa Řiháka.

Příbram získala cenu Město pro byznys Středočeského kraje 2013
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Příbram se o své vítězství zasloužila díky úspěšnému čerpání peněz z Evropské unie, boji s nezaměstnaností i svému přístupu k životnímu prostředí.

„Nesmírně mě to těší a jsem na Příbram pyšný. Už jako starosta jsem se co nejvíce snažil městu pomoci v rozvoji a neskromně musím přiznat, že si myslím, že se to povedlo. Na druhou stranu musím také zmínit, že bez týmu spolupracovníků z příbramského městského úřadu a především bez spoluobčanů by se nám naše město nepovedlo takto zvelebit. Proto přeji současnému starostovi Pavlu Pikrtovi, aby pokračoval v dobře rozjeté práci a město jen vzkvétalo,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Starosta Příbrami Pavel Pikrt poděkoval současnému středočeskému hejtmanovi, že nyní sklízí ovoce jeho příbramského starostování.

Na druhém místě skončil Benešov a bronzovou pozici obdrželo Mnichovo Hradiště. Při příležitosti předání cen se sešli zástupci obcí a podnikatelé, kteří debatovali především o tom, co města mohou podnikatelům nabídnout. Cenu Ekonoma Za přínosnou spolupráci s obcí získala firma Fančík s.r.o., která má výborné vztahy s radnicí Nymburka.

„Spolupráce měst a obcí s podnikateli je samozřejmě nutná a všem prospěšná, a to nejen při řešení krizových scénářů jako je likvidace výroby nějakého závodu a souvisejících několik stovek ohrožených pracovních míst. Obdobně postupujeme i na krajské úrovni, máme své zástupce v tripartitě, spolupracujeme s Hospodářskou komorou i dalšími svazy, Rada kraje má poradní Komisi pro rozvoj podnikání, vyhlašujeme Fond podpory malého a středního podnikání a zástupce zaměstnavatelů zveme i do výborů a komisí kraje, včetně např. komise pro zahraniční spolupráci,“ doplnil diskusi radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se akce zúčastnil. „Jsem rád, že u středočeských obcí a měst klesá zadluženost na obyvatele kraje a že ve stavu hospodaření radnic jsme dosáhli výrazně nadprůměrných výsledků oproti jiným krajům,“ dodal Štefek.

Dílčí ceny a uznání byly rozděleny takto:

Za vstřícnost a ochotu úředníků – Beroun
Za nejlepší emailovou komunikaci – Čáslav
Za vytváření podmínek pro vznik firem – Černošice
Za otevřenost úřadu – Kutná Hora
Za nejlepší webové stránky – Mladá Boleslav
Za rozsah služeb informačního centra – Nymburk
Za iRatingové hodnocení stupně A/B+ - Příbram
Za vytváření podmínek pro podnikavé občany- Říčany
Za přívětivé poplatky- Slaný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…