Přihlášku ke studiu na Univerzitě obrany podalo včera na 90 uchazečů

09.01.2015 16:18

Podobně jako v prosinci i tento čtvrtek využila řada návštěvníků den otevřených dveří na Univerzitě obrany k podání přihlášky ke studiu. Další lidé si do kasáren v Šumavské ulici přišli rozšířit nebo upřesnit informace o vojenském či civilním studiu, které předtím získali zejména prostřednictvím univerzitních webových stránek.

Přihlášku ke studiu na Univerzitě obrany podalo včera na 90 uchazečů
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

Možnosti založit si přihlášku ke studiu a začít řešit personální záležitosti s pracovníky rekrutačního střediska využilo přes devět desítek rozhodnutých uchazečů. Přihlášku podal i David Rybár z Bruntálu, který by se chtěl stát pilotem. Zkušenosti má sice zatím jen se simulátorem, ale o letectví se zajímá již delší dobu. K rozhodnutí stát se vojákem z povolání přispěla i skutečnost, že má v rodině příslušníka Armády ČR. Na dotaz ohledně ekonomické stránky studia odpovídá s úsměvem: „Ten plat je slušný, to se mi líbí.“

Po prvním z bloku prezentací, které vedli zástupci obou brněnských fakult, se David Rybár připojil ke stovkám dalších návštěvníků kasáren a shlédl prezentaci skupiny Commandos, která předvedla střet s nepřítelem a vysvobození rukojmí zajaté teroristy, a po ní ukázku boje zblízka MUSADO MCS. Jak návštěvníkům zdůraznil moderátor první ukázky docent Zdeněk Flasar, prezentované činnosti představují jen jednu z mnoha stránek studia. K nim patří například i vědecká činnost, jak se mohli přesvědčit ti, kdož v rámci dne otevřených dveří navštívili některou ze zpřístupněných moderně vybavených laboratoří na Fakultě vojenských technologií.

„Já jsem se snad ani pro nic jiného nenarodila,“ zdůvodňuje rozhodnutí ucházet se o vojenské studium gymnazistka Natálie Hanáková z Kyjovska. „Režim vojenského života mi zcela vyhovuje,“ doplňuje mladá dívka za souhlasného přikyvování své matky. Třebaže je téměř na sto procent rozhodnutá podat si přihlášku, musí ještě rok počkat – studuje totiž teprve třetí ročník. Naopak pro dvojici stavařů Michala Soldána a Martina Mrenicu, oba letošní maturanty, je volba povolání zcela aktuální. Na základě získaných informací a dosavadního studia se rozhodli pro modul ženijní technologie. Pokud budou přijati, čekají je v rámci nových souvislých magisterských programů nejprve tři ročníky společného studia a teprve na prahu čtvrtého budou na základě svých studijních výsledků a podle potřeb Armády ČR zařazeni do příslušných specializovaných modulů.

Druhý den otevřených dveří Univerzity obrany v tomto akademickém roce využili také zájemci o civilní studium. Mezi nimi i Lucie Suchánková, která si doplnila informace o studijním programu Ekonomika a management na Fakultě vojenského leadershipu. Tato fakulta také sérii dnů otevřených dveří uzavře, a to 12. února v brněnském Klubu UO v Šumavské ulici. Předtím své brány návštěvníkům otevře ještě v sobotu 17. ledna Fakulta vojenského zdravotnictví v Hradci Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…