Přijďte s dětmi do Náprstkova muzea a nahlédněte do života lovců lebek

25.11.2016 7:35

Národní muzeum připravilo na sobotu 26. listopadu 2016 další akci pro rodiny s dětmi z cyklu Aspoň na víkend. Ta se tentokrát odehraje v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur a přiblíží zejména malým návštěvníkům život obyvatel ostrova Nová Guinea, kterému se věnuje aktuální výstava Lovci lebek. Čtyřhodinový program nabídne mnoho zajímavostí ze života obyvatel Nové Guineje, výtvarnou dílnu či tradiční deskové hry.

Přijďte s dětmi do Náprstkova muzea a nahlédněte do života lovců lebek
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Ačkoliv tomu název nenapovídá, je výstava Lovci lebek v Náprstkově muzeu určená také dětem. Doprovodný program, který je na nadcházející podzimní sobotu připraven, umožní všem příchozím nahlédnout do života Papuánců z největšího tropického ostrova Nová Guinea. Během zábavného odpoledne se děti dozví, jak to bylo s jejich pověstí lidojedů, jaké výhody a naopak nebezpečí skýtal život v tropickém pralese, čím Papuánci platili a čím zdobili. Některé z ozdob si děti zkusí vyrobit ve výtvarné dílně a nebudou chybět ani dětské hry z Nové Guineje a dalších oblastí Oceánie.

Akce se koná v sobotu 26. listopadu 2016 od 13.00 do 17.00 hod. v Náprstkově muzeu (Betlémské náměstí 1, Praha 1). Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea.

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…