Přijďte si do Nové budovy Národního muzea připomenout atmosféru vánočních svátků v retro stylu!

16.12.2016 8:42

Atmosféru vánočních svátků tak, jak probíhaly v druhé polovině 20. století, budou moci všichni malí i velcí návštěvníci okusit v Nové budově Národního muzea. Na sobotu 17. prosince 2016 je pro ně od 11.00 do 17.00 hodin připraven doprovodný program k výstavě Retro, jednoduše nazvaný Retrovánoce. Kromě společného zdobení vánočního stromku čekají na všechny příchozí výtvarné dílny, fotokoutek či retro kvíz o hodnotné ceny.

Přijďte si do Nové budovy Národního muzea připomenout atmosféru vánočních svátků v retro stylu!
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Vánoce patří k nejmilejším svátkům v roce. U příležitosti výstavy Retro se návštěvníci vrátí do doby, kdy se Ježíška snažil vytlačit Děda Mráz, na mandarinky se stály dlouhé fronty a jen málokdo našel pod stromečkem to, co si skutečně přál. Během hravého předvánočního odpoledne se budou moci všichni zájemci zapojit do zdobení stromečku historickými ozdobami či si vyrobit ve výtvarné dílně originální vánoční ozdoby z korálků podle starých vzorů nebo neopomenutelná přáníčka za pomoci kanagonu a kouzelných úlomků ze skleněných ozdob. Čekat na ně bude i retro fotoateliér a vánoční retro kvíz o ceny od partnerů výstavy Retro.
 
Program akce (11.00–17.00 hod.)
 
Zdobíme retro stromek
Přijďte nám pomoct vykouzlit z nevzhledné borovičky krásný symbol Vánoc! Kromě historických ozdob a třepení mohou děti vyrobit ozdoby z korálků a řetězy z proužků papíru. Chybět nebudou ani „měkké“ a „tvrdé“ dárky v dobových balících papírech.
 
Vyrobte si retro přáníčko
Výroba vlastnoručních vánočních přáníček neodmyslitelně patřila k přípravě dětí na Vánoce. Přáníčka zdobená úlomky ozdob, kapřími šupinami nebo vystřihovanou koláží potěší i dnes nejednu maminku nebo babičku.
 
Foto na památku
V retro fotoateliéru si budou moci všichni zájemci zapózovat jako dítka školou povinná a nechat si vyrobit vánoční fotografii. Chybět nebude vánoční aranžmá, mrkací panenka pro holky a plastové autíčko pro kluky.
 
Vánoční retro kvíz o ceny
Která vánoční píseň vládla v roce 1975, v kterém roce byli nedostatkovým zbožím před Vánoci kapři nebo proč se vlastně sbírala sušená pomerančová kůra? Všichni, kdo otázky zodpoví správně, si odnesou dárky od partnerů výstavy Retro.
 
Akce se koná v sobotu 17. prosince 2016 od 11.00 do 17.00 h v Nové budově Národního muzea (Vinohradská 1, 110 00 Praha 1).
 
Vstupné v ceně běžné vstupenky do muzea. Více informací najdete na www.nm.cz.
 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…