Přijďte si otestovat paměť do Českého rozhlasu

15.09.2016 19:57

Jak dobrou máte paměť? Zjistíte to, pokud ve dnech 19. až 21. září navštívíte sídlo Českého rozhlasu na pražských Vinohradech. Testování paměti pro veřejnost se koná při příležitosti Týdne paměti, který organizuje Česká alzheimerovská společnost (ČALS), aby upozornila na problematiku života lidí s demencí.

Přijďte si otestovat paměť do Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Dny paměti už tradičně patří mezi akce, které Radiožurnál na podzim podporuje. Věřím, že i letos se najde mnoho zájemců, kteří si k nám do Českého rozhlasu přijdou paměť otestovat,“ uvedl šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

Testování paměti se bude konat v celé České republice. Do budovy Českého rozhlasu ve Vinohradské ulici 12 bude možné na vyšetření přijít ve dnech 19. až 21. září v době od 10.00 do 18.00 hodin. Objednávky budou přijímány na telefonním čísle 283 880 346, a to každý všední den od 8.00 do 19.00 hodin (o víkendu od 11.00 do 19.00 hodin). Po telefonické domluvě termínu se zájemci dostaví na recepci Českého rozhlasu Vinohradská 12, kde obdrží další instrukce. 

„I s Alzheimerovou chorobou je možné žít kvalitní život. Dobu, kdy je člověk relativně soběstačný, je možné prodloužit při včasném zahájení léčby. Proto je tak důležitá správná diagnóza. Tu je přitom třeba udělat co nejdříve po projevení prvních příznaků. Mezi ně patří například problémy s pamětí. Šanci na kvalitnější život u nás nemá až 100 000 lidí s nějakou formou demence, kteří nemají diagnózu!“ řekla Martina Mátlová, ředitelka České alzheimerovské společnosti, o.p.s.

Demence podle posledních odhadů postihuje v Česku více než 150 tisíc lidí. Léčena je přitom méně než čtvrtina pacientů. Pokud by zájemci o vyšetření paměti neměli možnost dostavit se do budovy Českého rozhlasu, je možné se objednat na jiný termín v jiném místě. Vyšetření nabízejí také kontaktní místa v ostatních českých městech. Jejich přehled je k dispozici na internetových stránkách na http://www.alzheimer.cz/cals/projekty-cals/dny-pameti/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…