Přijeďte za armádou do olympijského parku na Lipně

12.08.2016 15:09

Armáda České republiky je s olympiádou v Riu spojena hned dvakrát: Prostřednictvím sportovců z Armádního sportovního centra Dukla a také Olympijským parkem Rio Lipno 2016. Zde se v úterý 16. srpna malým i velkým návštěvníkům představí vojáci s technikou i spoustou dalších lákavých atrakcí.

Přijeďte za armádou do olympijského parku na Lipně
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Olympijské hry jsou ještě v plném proudu, někteří armádní sportovci ale budou mít již odsportováno (a doufejme i odmedailováno). Právě ti se 16. srpna, hned po návratu z Jižní Ameriky, přijedou podívat za svými fanoušky do olympijského parku na Lipně.

Přiletí gripeny, armádu budou reprezentovat vojáci z jihočeských posádek

Ve stejný den se na centrálním parkovišti pod lanovkou Kramolín v Lipně nad Vltavou představí i armáda. Vznikne zde polní tábor s vojenskou technikou, kterou sem přivezou vojáci z blízkých posádek. Návštěvníci si budou moci prohlédnout speciální vojenská vozidla – lehký terénní automobil Kajman nebo obrněnce Iveco a Dingo. K vidění bude i pyrotechnický robot Talon, protitanková zbraň Carl Gustav, kulomet Minimi a mnoho dalších zbraní a výstroje. Pokud bude přát počasí, přeletí nad olympijským parkem nadzvukové stíhačky Jas-39 Gripen.

Přijede oblíbený POKOS, nabídne soutěže pro malé i velké

Prezentovat se na Lipně bude také projekt Ministerstva obrany POKOS. „Návštěvníci zde naleznou stánek se soutěžemi s brannou tematikou pro všechny věkové kategorie i výstavu, která jim přiblíží, o čem POKOS – tedy Příprava občanů k obraně státu – vlastně je,“ uvádí Michal Abrhám z odboru komunikace Ministerstva obrany. Informační stánek zde bude mít také rekrutační středisko a Univerzita obrany Brno.

Logo „Armáda ČR dětem“ zaručuje skvělou zábavu

Armáda si speciálně pro děti přichystala překvapení. „Přivezeme úplnou novinku – dvě oblíbené atrakce. Logem „Armáda ČR dětem“ bude označen nafukovací skákací hrad. Pro ty starší tu bude připraven aquazorbing,“ dodává Michal Abrhám. Odpoledne pak ve stánku POKOS proběhne autogramiáda sportovců ASC Dukla.

Armáda České republiky se olympijského parku na Lipně účastní jen v tomto jediném termínu, tedy v úterý 16. srpna 2016, a to od 10.00 do 16.00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…