Příjezd praturů byl v Milovicích nejsledovanější událostí místními obyvateli posledních let

05.11.2015 12:12

Příjezd prvního stáda zpětně šlechtěných praturů do rezervace v Milovicích se stal událostí, kterou místní občané nejvíce sledovali na sociálních sítích.

Příjezd praturů byl v Milovicích nejsledovanější událostí místními obyvateli posledních let
Foto: Česká krajina
Popisek: Pratur

„Měl zatím největší sledovanost a sdílení v historii našeho městského Facebooku,“ konstatoval starosta Milovic Milan Pour. Zpráva nasbírala 70 sdílení a 148 uživatelům se líbila. To je mnohonásobně více, než průměrně zaznamenávají ostatní zprávy na milovickém Facebooku, včetně velmi významných událostí. Například zpráva o návštěvě prezidenta republiky Miloše Zemana v Milovicích zaznamenala 15 sdílení a 10 obyvatelům se líbila.

Informaci o příjezdu praturů nepřekonalo ani nedávné narození prvního hříběte, přestože mělo také výrazně nadprůměrnou sledovanost.  Městský Facebook funguje v Milovicích téměř dva a půl roku, za celou dobu na něm nebyla žádná událost sledovanější. 

„Jsme velmi rádi, že byl pro obyvatele Milovic příjezd praturů tak zajímavou událostí. Projekt má vysokou sledovanost jak v celé České republice, tak v zahraničí, ale zájem a podpora místní veřejnosti je pro nás klíčová,“ říká Dalibor Dostál, ředitel společnosti Česká krajina, která projekt připravila.

O zájmu obyvatel Milovic svědčí i vysoká návštěvnost lokality. Především za pěkného počasí láká vycházka kolem pastviny desítky a stovky místních lidí. Ať už jsou to maminky s kočárky, cyklisté, rodiny nebo senioři. V obležení byla pastvina především v prvních dnech po narození prvního hříběte divokých koní po mnoha staletích.

Podpora města byla pro projekt klíčová od samého začátku. Jeho první etapa vznikla díky bezplatnému poskytnutí čtyřiceti hektarů městských pozemků v lokalitě sousedící s Přírodní rezervací Pod Benáteckým vrchem. 

Díky tomu mohl vzniknout projekt, o kterém v posledních týdnech a měsících opakovaně přinášela zprávy média na pěti kontinentech, včetně prestižních listů jako New York Times či Washington Post, informovala o něm i BBC, Fox News, Der Standard, Focus a další. 

Na péči o divoké koně a pratury může přispět také veřejnost zasláním dárcovské zprávy ve tvaru DMS KRAJINA na číslo 87 777. Cena dárcovské zprávy je 30 korun, na péči o koně jde 28,50 korun. Dárcovské SMS zastřešuje Fórum dárců. Projekt záchrany ohrožených motýlů a dalších vzácných druhů v Milovicích s pomocí pastvy divokých koní podpořil Operační program Životní prostředí, Státní fond životního prostředí, Středočeský kraj, město Milovice, společnost Net4Gas, rodina Orlických, JK Jewels, milovická Mateřská škola Kostička i veřejnost. 

O společnosti Česká krajina: Ochranářskou společnost Česká krajina (www.ceska-krajina.cz) založil v roce 2007 Dalibor Dostál, politolog, novinář a bývalý šéfredaktor celostátní redakce Deníku. Jako novinář se dlouhodobě věnoval právě tématům ochrany přírody, životního prostředí, ale i filantropie a neziskového sektoru. Za to obdržel v roce 2009 Poděkování Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové a v roce 2011 cenu Mediální čin roku od Nadace OKD. Spolupracuje s Fórem dárců, je členem poroty Starosta roku, členem novinářské poroty ceny Via Bona a členem hodnotící komise občanského sektoru v ČR pro USAID.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…