Přijímací zkoušky pro Liberecký kraj připraví SCIO

09.11.2014 19:02

Jednotné přijímací zkoušky, které jsou součástí přijímacího řízení do prvních ročníků středních škol zřizovaných Libereckým krajem v roce 2015, bude zajišťovat společnost www.scio.cz, s. r. o.

Přijímací zkoušky pro Liberecký kraj připraví SCIO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti

Na základě rozhodnutí Rady Libereckého kraje ze zasedání dne 4. 11. 2014 vybraná společnost zajistí tvorbu, distribuci, zpracování a vyhodnocení přijímacích testů.

„Liberecký kraj již před časem avizoval, že se nepřipojí k centrálním přijímacím zkouškám ministerstva školství a že stejně jako v předchozích pěti letech bude doporučovat ředitelům středních škol v kraji zapojení do jednotného testování v rámci krajského přijímacího řízení. Hlavním důvodem bylo to, že oproti pokusnému ověřování připraveným MŠMT se přijímací řízení v Libereckém kraji odlišuje šíří záběru testovaných, kdy jsou testováni uchazeči o všechny maturitní obory, tj. i uchazeči o obory vzdělání s talentovou zkouškou (umělecké obory a gymnázia se sportovní přípravou) a o obory nástavbového studia. Navíc také vedle ověřování znalostí z českého jazyka a matematiky, které je součástí pokusného ověřování, jsou testovány obecné studijní předpoklady, které dokáží v širší formě rozpoznat samotné studijní předpoklady žáka,“ vysvětluje rozhodnutí kraje Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti.

Společnost SCIO byla vybrána na základě vyhlášeného výběrového řízení na zakázku malého rozsahu. Ze čtyř oslovených subjektů, které požadovanou službu poskytují, jako jediná doručila nabídku. Jednotné přijímací řízení připraví pro Liberecký kraj za nabídkovou cenu 460.224 Kč včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …