Prima: Cesty domů - nová vila a nová znělka

05.08.2013 12:30

Další, v pořadí již sedmá řada oblíbeného seriálu Cesty domů, s sebou přinese různé změny a poměrně hodně nových postav. Některé z nich uvidíme i v nové znělce.

Prima: Cesty domů - nová vila a nová znělka
Foto: iprima.cz
Popisek: Loga TV Prima

A co je tou zásadní změnou? Například to, že pozornost tvůrců se upřela na dvě nové rodiny, které žijí ve dvou nových domech. A právě vila jedné z rodin – dům Kenigrů – je ústředním motivem nové znělky.

„Točila jsem scénu, v níž jdu podél plotu k vile. Bylo krásné počasí a natáčení bylo příjemné a jiné než běžný natáčecí den v seriálu, bylo to takové filmové, nebo jako když se točí reklama, například se úplně jinak svítilo, byla to pro mě moc zajímavá zkušenost,“ říká Jana Janěková.

„Znělka je vlastně něco jako reklama na seriál. Tato je již naše sedmá verze od začátku seriálu. Nová se točí vždy, když se zásadně promění složení herců nebo prostředí, případně když je potřeba změnit celkovou atmosféru. Tentokrát se poprvé mění ústřední vila, a proto jsme jí věnovali hodně prostoru, abychom si ji pořádně prohlédli a představili ji. Nejvíc času štábu zabralo tzv. časosběrné snímání vily během stmívání, které používáme v závěru znělky pod logo. Bylo o to náročnější, že tentokrát jsme ještě během snímání měnili úhel. Ale i když to trvalo devět hodin, výsledek stojí za to,“ řekla režisérka znělky Maria Procházková.

Natáčení se líbilo i Veronice Freimanové, která točila své obrazy do znělky v ateliéru na schodišti ve vile Kenigrových. Ačkoli bylo ten den pod mrakem, důkladné svícení opět udělalo zázraky. Hloubku prostoru ještě dotvořil kouř, který světlo zvláštně lámal. Veronika tak vstupuje do vily, která je celá jakoby prozářená sluncem.

Ve srovnání s tím pak bylo asi méně příjemné natáčení znělky pro Marii Doležalovou, která měla bosa běhat v trávě mezi stromy. „Začínalo se brzy ráno a byla poměrně zima, navíc pršelo, měli jsme prostě smůlu na počasí,“ říká herečka.

„Scéna s Marií v březovém hájku měla být prosvícená slunečními paprsky prostřelujícími mezi třepotajícími se listy. Protože ale pršelo, atmosféra se mírně posunula ze šťavnaté letní do zastřeně snové,“ vysvětluje režisérka znělky.

Venku natáčel i Igor Chmela, pronásledoval zločince. Ideální kulisy pro tuto scénu našel štáb v okolí ateliéru, kde se točí Cesty domů. „Tato akční scéna bavila nás všechny, Igor Chmela je pro mě tak trochu český Harrison Ford,“ říká Maria Procházková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…