Prima ZOOM: Nová moderátorská dvojice Gabriela Kratochvílová a Roman Šebrle mají svoji malou velkou želvu

28.06.2014 11:26

Noví moderátoři hlavního zpravodajství FTV Prima Roman Šebrle a Gabriela Kratochvílová slavnostně otevřeli pavilon velkých želv v ZOO Praha. Prima a Prima ZOOM se zároveň stávají novými mediálními partnery pražské zoologické zahrady.

Prima ZOOM: Nová moderátorská dvojice Gabriela Kratochvílová a Roman Šebrle mají svoji malou velkou želvu
Foto: TV Prima
Popisek: Prima ZOOM

Kromě toho, že otevřeli nově zrekonstruovaný pavilon želv, který utrpěl velké škody při loňských povodních, se „zprávařská“ dvojice stala spolu s cestovatelem a spisovatelem Stevem Lichtagem kmotry trojice malých želv – stepní, skalní a pardálové. Roman Šebrle pojmenoval želvu stepní Roman, Gabriela dala želvě skalní jméno Gábi a Steve přiřkl želvičce pardálové jméno Biscuit. Všechna tři mláďata váží zatím dohromady jen 54 gramů.

Patroni pavilonu a kmotři mláďat se poté přesunuli do výběhu želv obrovských a sloních. Tato majestátní zvířata si mohli dokonce pohladit po jejich měkké pokožce. Jeden dominantní samec lehce prohnal desetibojaře Romana, ale ten závod nakonec vyhrál.

Želva obrovská je největším žijícím zástupcem suchozemských želv. Má klenutý krunýř a sloupovité nohy typické pro suchozemské želvy. Od želvy sloní se odlišuje tvarem hlavy a malým štítkem na předním okraji krunýře. Zbarvení krunýře i kůže je šedé, krk je poměrně dlouhý. Zástupcem želvy sloní je samec Eberhard, který do Prahy přišel v roce 1996 z lipské zoo a dnes je zdejší největší želvou ve skupině (jeho hmotnost se pohybuje mezi 225 až 240 kg).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…