Prima Zlatá pecka 2014 zná své nominace

28.11.2014 23:20

Umělecký fotograf Robert Vano předsedal hlavní osmičlenné jury Prima Zlatá pecka 2014, ve které i letos měly silné zastoupení slovenské agentury. Celkem se do jubilejního již XX. ročníku této nejstarší soutěže kreativity v reklamě u nás přihlásilo 141 prací od 38 českých a 8 slovenských agentur a zadavatelů.

Prima Zlatá pecka 2014 zná své nominace
Foto: AČRA MK
Popisek: Čestný předseda poroty soutěže Prima Zlatá pecka 2014 Robert Vano.

Práce z kategorie multimédií a product placementu posuzovaly ještě dvě odborné poroty, kterým předsedali Tomáš Jindříšek a Štěpán Wolde. Výsledkem je short list 40 prací, které bodovaly nejvíce. Ty nejlepší z nich získají 20 hlavních cen a 3 zvláštní ceny. Short list naleznete na webu soutěže http://www.acra-mk.cz.

Letošní ročník opět potvrdil trend zvyšujícího se zájmu zadavatelů o online komunikaci, která aktivně pracuje zejména s mladšími cílovými skupinami a často je pro klienty i zajímavým low costovým řešením s kvalitním zásahem cílovky, kterou klasické nadlinky míjejí.  FTV Prima a Česká televize bodovala i se svými zajímavými koncepty product placementu, podobně jako v roce minulém. Škoda, že se nezúčastnila se svým PP i televize Nova, která si vloni za užití PP v seriálu Helena za „Mentos v Heleně“ odnesla Zlatou pecku.

Product placement organicky a kreativně začleněný do příběhu zaznamenává podle Štěpána Wolde u zadavatelů stoupající oblibu jako efektivní komunikační prvek. Divák ho velmi dobře akceptuje a jeho impact je často vyšší, než u klasického TV spotu. 

Podobně jako v minulém roce zaujaly porotu vtipné a kreativní spoty slovenských agentur (Istropolitana Advertising, TRIAD, MADE BY VACULIK, Wiktor Leo Burnett, MUW / SAATCHI&SAATCHI, Apple Pie, CORE 4, Respect APP). Pozadu nezůstaly ani čeští zadavatelé. Nejvíce nominací získaly agentury Lion communications-divize Saatchi&Saatchi, Havas Worldwide, Omnicom Media Group, Scholz&Friends, COMTECH Group, VCCP a Wunderman. Letošní PRIMA Zlatá pecka bude také poprvé dávat možnost hlasovat o nejoblíbenějším herci a herečce v reklamě.

Jakub Kohák opět moderuje slavnostní večer předávání cen PRIMA Zlatá pecka 2014 v klubu Lávka 25. února příštího roku. Více na www.acra-mk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…