Připojte se tento víkend k Evropskému setkání mládeže on-line

21.05.2016 16:12

Evropské setkání mládeže (EYE) probíhající nyní ve Štrasburku je otevřené všem mladým, kteří se chtějí vyjádřit k budoucnosti Evropy. Víc než sedm tisíc jich přijelo do alsaské metropole a i vy se můžete připojit odkudkoliv. Přečtěte si, jak se můžete také zúčastnit.

Připojte se tento víkend k Evropskému setkání mládeže on-line
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský parlament

Víc než 150 aktivit Evropského setkání mládeže nabízí prostor pro naplnění motta "Společně můžeme věci změnit" a k formulování podnětů, se kterými budou dále pracovat poslanci i další politici a osobnosti.

Debaty, diskuze a setkání, která probíhají od včera ve štrasburském sídle Evropského parlamentu, jsou vysílány na našich webových stránkách, takže je můžete sledovat i třeba z chalupy na Vysočině.

Kompletní přehled všeho dění na místě zprostředkuje náš Dashboard, který je spuštěn od čtvrtka a najdete na něm Tweety, Snapchat, Instagram, Periscope a také průběžné reportáže #EYEtv z hlavních akcí a exkluzivní rozhovory s účastníky a pozvanými osobnostmi.

Položte otázku diskutujícím ve Štrasburku

Do diskusí se můžete zapojit i vy, když svoje příspěvky na sociálních sítích označíte hashtagy #EYE2016 a nebo #EYEtv. Sály, kde budou probíhat debaty, jsou vybavené velkými obrazovkami a na nich se v reálném čase všechny tweety a facebookové posty s těmito hashtagy budou zobrazovat. Můžete také klást dotazy řečníkům; ty nejzajímavější budou moderátory zahrnuty do diskuse.

O čem to je?

Evropské setkání mládeže se letos zaměřuje na pět témat:

  • Válka a mír: vyhlídky na mírovou planetu
  • Apatie nebo účast: plán pro živou demokracii
  • Vyloučení nebo přístup: jak zasáhnout proti nezaměstnanosti mladých lidí
  • Stagnace nebo inovace: pracovní svět zítřka
  • Selhání nebo úspěch: nové cesty k udržitelné Evropě

Nebude se jenom "suše" debatovat, ale pro účastníky jsou připravené interaktivní workshopy, vzdělávací hry a také hudební vystoupení v rámci YO!Festu.

Pozvání na #EYE2016 přijali rovněž nositel Sacharovovy ceny za svobodu myšlení Denis Mukwege a Ensaf Haidar, manželka posledního laureáta této ceny, saúdskoarabského aktivisty Raifa Badawiho. O tom, jaké budou pracovní podmínky a možnosti pro mladé Evropany, s nimi bude hovořit komisařka pro zaměstnanost Marianne Thyssenová a o selfie s kosmonautkou Samanthou Cristoforetti bude asi také velký zájem.

Z Čech přijede 148 účastníků z několika škol, mládežnických organizací i členů mládežnických skupin politických stran a také mezi vystupujícími a moderátory pár krajanů najdete. Podívejte se na bohatý program zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…